Suomen joukkue nuorten MM-kisoihin

Suomen joukkue suunnistuksen nuorten MM-kisoihin on nimetty. Joukkue valittiin Unkarissa järjestettyjen viimeisten katsastuskilpailujen jälkeen.

– Nämä viimeiset katsastuskilpailut olivat erittäin tarpeelliset, sillä odotettavissa on hyvin erityyppisiä kilpailuja kuin mihin Suomessa olemme tottuneet. Reissu oli onnistunut ja saimme näyttöä, että olemme kansainvälisestikin hyvässä tilanteessa, nuorten päävalmentaja kertoi viitaten samoissa kisoissa mukana olleisiin mm. norjalaisiin nuoriin urheilijoihin.

Nyt valittu joukkue koostuu tuttuun tapaan niin kokeneista urheilijoista kuin uusista tulokkaista. Joukkueen ainut ensikertalainen on Otto Kaario, sillä muut NMM-ensikertalaiset ovat päässeet hakemaan kokemusta kansainvälisistä kilpailuista nuorten EM-areenoilta.

Nuorten MM-kisat käydään Unkarissa 9. heinäkuuta alkaen. Luvassa on monenlaisia haasteita todella kuumista, jopa 40 asteen lämpötiloista vaihteleviin maastoihin. Odotettavissa on niin fyysisesti kuin henkisesti raskaat kilpailut.

– Tyypillisesti joukkueesta puolet vaihtuu ja niin on nytkin. Meillä on taitava ja fyysisesti kova joukkue ja olemme päässeet hyvin käsiksi maastoihin, vaikka ne ovatkin suomalaisittain hyvin epätyypillisiä. Odotan kilpailuja innolla, sillä minulla on sellainen olo, että tällä kertaa meillä on mitalikandidaatteja enemmän kuin koskaan, päävalmentaja iloitsee ja kertoo samalla, että joukkuevalinta on tehty katsastusten pistetaulukon mukaisesti.

Viimeisten katsastusten jälkeen valittiin myös 20-vuotiaitten joukkue nuorten Eurooppa cupiin, joka järjestetään lokakuun alussa Sveitsissä. 20-vuotiaitten joukkueeseen on valittu myös nuorempia urheilijoita, jotka ovat pärjänneet katsastuksissa hyvin. 18-sarjalaisten joukkue Nuorten Eurooppa cupiin valittiin jo aikaisemmin ja se löytyy täältä.

NMM-kilpailut (JWOC) 9.- 14.7. Unkari:

Naiset: Anni Haanpää Tampereen Pyrintö, Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Maria Määttänen Espoon Suunta, Amy Nymalm Pargas IF,  Jasmiina Rantala Rasti-Lukko, Anu Tuomisto Vaasan Suunnistajat. Varalla Tuuli Heikkilä Lynx.
Miehet: Mikko Eerola Tampereen Pyrintö, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Otto Kaario Suunta Jyväskylä, Leo Matinheikki Tampereen Pyrintö, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Akseli Ruohola MSParma. Varalla Alvar Palmen Espoon Suunta.

http://jwoc2018.hu/

Nuorten Eurooppa cup (JEC) Sveitsi 4.-7.10.

H20: Aaro Aho Valkeakosken Haka, Alvar Palmen Espoon Suunta, Matias Salonen Helsingin Suunnistajat, Justus Vuori Turun Suunnistajat. Varalla: Konsta Puranen Tampereen Pyrintö

D20: Ida Haapala Espoon Suunta, Tuuli Heikkilä Lynx, Melina Lahdenperä Espoon Suunta, Annika Matilainen Helsingin Suunnistajat. Varalla: Siiri Silvennoinen Kalevan Rasti

http://www.jec2018.ch/en

Lopulliset pisteet JWOC 2018

JWOC-näyttökisa, keskimatka 9.6.
tulokset: results_bocsa_middle_extended
gps: Bocsa näyttökisa

MM-näyttökisa 10.6.
tulokset: results_zsana_extended
gps: Zsana näyttökisa