Jutta Nurminen nuorten EM-sprintin kuudes

Pyöräsuunnistuksen nuorten EM-kilpailut alkoivat suomalaisittain ilman mitaleja. Parhaiten suomalaisista Budapestin lähistöllä Unkarissa, pienellä puistoalueella käydyssä vaativassa sprintissä onnistui Jutta Nurminen, joka oli kuudes. Miehissä Teemu Kaksonen oli sprintin seitsemäs.

– Tämä oli suunnistuksellisesti hyvä, tekninen ja erittäin intensiivinen sprintti, joka vaati sujuvaa suunnistusta. Kolme urheilijaa ajoi 10-sakkiin ja Jutta Nurmisen sijoittuminen kuudenneksi varmisti sen, että saimme tänään suomalaisväriä palkintojenjakoon, pyöräsuunnistuksen päävalmentaja Mikko Niskanen kertoi.

Naisten kilpailun voiton otti nimiinsä Venäjän Marina Oparina vain 8 sekuntia ennen joukkuetoveri Uliana Sukholovskajaa. Pronssille ajoi Itävallan Lea Hnilica. Jutta Nurminen oli kilpailun kuudes. Ero voittajaan oli 1.33.

– Suunnistus oli ihan sujuvaa ja kovaa sai painaa, jos uskalsi. Viimeinen iskuvaihde olisi vielä voinut löytyä, mutta ihan tyytyväinen voi päivän suoritukseen olla, Nurminen kertoi.

Miesten kilpailun vei Tanskan Thomas Steinthal selvällä erolla takana tuleviin. Taistelu himmeämmistä mitaleista oli tiukempaa. Hopeaa otti Tsekin Jan Hasek 1.41 voittajalle hävinneenä, mutta 18 sekuntia pronssimies Danil Buzovkinia nopeampana. Suomen Teemu Kaksonen oli seitsemäs. Ero kärkeen oli niukasti yli kolmen minuuttia, mutta pronssimitali olisi vaatinut hiukan yli minuutin nopeamman suorituksen.

– Jaksoin hyvin ajaa ja jalka oli kevyt. Loppuun tuli pientä virhettä, mutta ei sieltä juuri kukaan virheettä selvinnyt. Maasto oli mukava ja sopivan haastava, Kaksonen kiitteli päivän rataa.

Mitalivauhdissa alkumatkasta ollut Juha Lilja hylättiin yhden ohiajon, ja leimaamatta jääneen rastin takia.

Pyöräsuunnistuksen nuorten EM-kilpailut jatkuvat perjantaina ajettavalla pitkällä matkalla, joka on samalla aikuisten EM-kilpailujen ensimmäinen matka.

Tulokset, Pyöräsuunnistuksen Nuorten EM-kilpailu, Unkari

Naiset: 1) Marina Oparina RUS 24.31, 2) Uliana Sukholovskaja RUS 24.39, 3) Lea Hnilica AUT 25.21, 4) Marine Denoual FRA 25.36, 5) Vilma Kralova CZE CZE 26.04, 6) Jutta Nurminen FIN, 11) Eveliina Välimaa FIN 27.37, 12) Kaarina Nurminen FIN 27.46, 13) Saara Yli-Hietanen FIN 27.51, 17) Silja Yli-Hietanen FIN 27.39

Miehet: 1) Thomas Steinthal DEN 20.36, 2) Jan Hasek CZE 22.17, 3) Danil Buzovkin RUS 22.35, 4) Jeremi Pourre FRA 22.51, 5) Mikkel Brunstedt Noergaard DEN 23.38, 6) Tobias Micko 23.35, 7) Teemu Kaksonen FIN 34.37, … 10) Eerik Nurminen FIN 24.06, 19) Tomi Nykänen FIN 25.31, 27) Väinö Venetjoki FIN 28.06, Juha Lilja Fin hyl

Kisasivut ja täydelliset tulokset: http://mtbo.hu/emtboc2018/en/

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail