Vöyrin urheilulukiossa voit yhdistää urheilun ja opiskelun sujuvasti

Vöyrin urheilulukiossa voit yhdistää urheilun ja opiskelun sujuvasti. Suomenkielisenä saat opiskeluaikana bonuksena toisen kotimaisen kielen, ruotsin. Suomenkielisille urheilijoille järjestetään koulun puolesta omana ryhmänä ruotsin kielen opetusta ja he saavat pitää sanakirjaa kokeissa mukana ja alkuvaiheessa käyttää tarvittaessa myös suomen kieltä koetilanteessakin.

Koulun opinto-ohjaaja auttaa lukujärjestyksen laatimisessa ja siinä huomioidaan mahdollisuuksien mukaan urheilijan kilpailukalenteri ja harjoitusohjelma. Urheilijat voivat kerätä urheilusta jopa 21 kurssia ja lukion voi suorittaa oman opintosuunnitelman mukaan kolmesta neljään vuoteen.

Vöyrin urheilulukio sijaitsee fyysisesti Norrvallassa, Vöyrintie 305, Vöyrillä. Koulun lähituntumasta löytyy laadukkaita suunnistusmaastoja, pohjalaisittain yllättäviäkin korkeuseroja sisältäviä maastoja, joissa on järjestetty SM-kilpailujakin.

Sisäharjoitteluun löytyvät laadukkaat olosuhteet niin koulusta kuin puolentunnin ajomatkan päästä, jolloin hyödynnettävissä ovat niin Botniahalli kuin Vaasan uimahalli. Suunnistajat käyvät talviaikaan yleensä kerran viikossa Botniahallissa.

Suunnistajilla on harjoituksia neljästi viikossa, joista kaksi ovat aamuisin. Harjoituksista on suunnistusta viikoittain 1-3 kertaa. Lisäksi on kaikkien lajien yhteinen lihaskuntotreeni kerran viikossa. Omatoimiseen harjoitteluun urheilija pääsee hyödyntämään niin koulun kuntosalia kuin koulun lähimaaston juoksu/hiihtoratoja. Kesäisin on käytössä rullasuksirata.

Vöyrin urheilulukiossa suunnistusvalmennukseen saat tukea niin koulun suunnistusvalmentajalta kuin koulussa työskentelevältä FSO:n suunnistusvalmentajalta. Voimatreeniharjoituksissa on mukana koulun voimavalmentaja. Urheilijan on mahdollista osallistua myös eri lajiryhmien harjoituksiin sovittaessa. Usein suunnistajat osallistuvat vaihtelevasti niin yleisurheilijoiden kuin hiihtäjien harjoituksiin. Näin esim. juoksutekniikkaan saadaan hyödynnettyä juoksuspecialistien ammattitietämystä.

Urheilijat asuvat asuntolassa, joka sijaitsee vanhan lukion vieressä. Sieltä on matkaa lukiolle 3 km, jonka opiskelijat joko pyöräilevät tai kulkevat autolla. Kovina pakkaspäivinä lukion puolesta järjestetään bussikuljetus aamulla asuntolasta ja iltapäivällä takaisin. Pohjanmaalla asuvat urheilijat tulevat Vöyrille yleensä joko sunnuntai-iltana tai maanantaiaamuna ja lähtevät perjantai-iltapäivällä kotiin. Kauempaa tulevat voivat asua halutessaan Vöyrillä myös viikonloppuisin. He saavat aamupalan ja päivällisen asuntolan lähellä olevassa ruokalassa, jossa on keittäjä heitä varten. Maittava lounas nautitaan lukiolla. Ilta- ja välipaloista urheilijat huolehtivat itse. Asuntolassa on hyvin varusteltu yhteiskeittiö sekä vaatehuoltotilat pyykki- ja kuivausrumpuineen. Kustannukset asumisen ja ruokailujen osalta ovat edulliset ja nuoren on mahdollista saada Kelalta tukea täytettyään 18 vuotta.

Koululla on terveydenhoitaja saatavilla ja koulun urheilijat kuuluvat Vaasan seudun urheiluakatemian piiriin ja sitä kautta heidän on mahdollista saada lääkäri-, fysioterapia ja ravitsemushuolto

Yhteystiedot

Mikael Bäck                                             Maritta Nurmi

suunnistusvalmentaja,                             vs. FSO:n suunnistusvalmentaja

puh. 050-3580685                                    puh. 050-3259920

email:mikael.back(at)edu.vora.fi             email:maritta.nurmi(at)idrott.fi

Roland Villför,

Opinto-ohjaaja

puh. 040-7718988

email: roland.villfor(at)edu.vora.fi