Koskela kuudes maailmancupin keskimatkalla

Ruotsin Tove Alexandersson jatkoi hiihtosuunnistuksen maailmancupissa voittojen tiellä. Ruotsalainen otti talvikauden kuudennen maailmancupvoittonsa USA:n Craftsburyssa käydyllä keskimatkalla. Myös miesten kisan voitto meni Ruotsiin, sillä kisan nopein oli Erik Rost. Parhaana suomalaisena keskimatkalta selviytyi Salla Koskela, joka oli kuudes. Miesten kisassa Jyri Uusitalo oli kahdeksas, mikä sivuaa hänen kauden parastaan maailmancupissa.

– Aineksia oli parempaankin, mutta lopussa tein lähes minuutin virheen, mikä pudotti sijoituksia. Olin jo ajanut kaksi minuuttia edellä lähteneen Teron (Linnainmaa) kiinni, mutta sitten tuli virhe. Neljäs sija olisi ollut haarukassa, jos olisin Teron kanssa tullut maaliin. Vire oli kuitenkin hyvä ja kunto kohdallaan, joten pitkän matkan yhteislähtö perjantaina kiinnostaa, mietti Uusitalo kisan jälkeen.

Koskela on vakiinnuttanut tasonsa naisten kärkikuusikkoon. Hän oli tyytyväinen keskimatkalla erityisesti hiihtovireeseensä.

– Suunnistus oli hankalaa, kun jäisillä urilla vauhti yltyi liiaksi. Lumen vähyyden takia uria oli vaikea havaita. Vauhtia riitti laittaa loikalle joka ylämäessä, joten vire on fyysisesti kohdillaan, Koskela summasi kisansa.

Suomen joukkueesta päivän epäonnisia olivat Misa Tuomala ja Milka Reponen, joka oli tekemässä kauden parasta kansainvälistä suoritustaan, mutta sauvarikko ja uuden sauvan haku kilpailukeskuksesta kerrytti lisäaikaa minuuttitolkulla. Tuomala puolestaan rikkoi ensin suksiaan ja leimasi vielä väärällä rastilla, joten tuloksena oli hylkäys.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu Craftsburyssa perjantaina pitkän matkan yhteislähdöllä, joka on myös maailmancupkauden viimeinen henkilökohtainen osakilpailu. Lauantaina kilpaillaan vielä sprinttiviestissä.

Salla Koskela oli päivän paras suomalainen hiihtosuunnistuksen maailmancupin keskimatkalla USAssa. Kuva: Timo Sirola.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Craftsbury USA
Keskimatka
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 46.08, 2) Magdalena Olsson SWE 46.19, 3) Tatjana Oborina RUS 47.35, 4) Evelina Wickbom SWE 49.05, 5) Linda Lindkvist SWE 49.33, 6) Salla Koskela FIN 49.36, 7) Marjut Turunen FIN 50.56, 9) Milka Reponen FIN 51.35, 13) Liisa Nenonen FIN 54.13
Miehet: 1) Erik Rost SWE 45.00, 2) Linus Rapp SWE 45.35, 3) Jörgen Madslien NOR 45.58, 4) Jakub Skoda CZE 46.18, 5) Erik Blomgren SWE 46.21, 6) Andrei Lamov RUS 46.33, 8) Jyri Uusitalo FIN 46.54, 12) Tero Linnainmaa FIN 48.27, 13) Tuomas Kotro FIN 48.51, Misa Tuomala FIN dsq.