Salla Koskela kolmas mc-sprintissä

Maria Ketskina (vas.), Tove Alexandersson ja Salla Koskela muodostivat mc-sprintin kärkikolmikon. Kuva: Timo Sirola

Ruotsin Tove Alexandersson otti hiihtosuunnistuskauden viidennen maailmancupin voittonsa USAn Vermontissa tiistaina käydyssä sprintissä. Alexandersson voitti ylivoimaisesti maailmancupin päätöskierroksen avauskisan: ero toiseksi tulleeseen Venäjän Maria Ketskinaan oli lähes minuutin. Suomen Salla Koskela oli kolmas niukasti Ketskinaa hitaampana.

Koskela kaipasi suoritukseensa lisää sujuvuutta.

– Ykköselle tein heti 10-15 sekunnin virheen. Yhteensä virheitä tuli noin puoli minuuttia, suunnistus oli sellaista hakevaa. Tiukassa sekuntitaistossa loppuvauhti ratkaisi, arvioi Koskela, joka maalissa käänsi sekunnin osat edukseen.

Myös muut Suomen naiset onnistuivat kerrassaan hienosti, sillä Marjut Turunen oli viides ja 19-vuotias Liisa Nenonen kuudes. Sijoitus oli Nenosen uran paras aikuisten arvokilpailuissa. Koskelan takana sprintti oli ennätystiukka, sillä Ruotsin Magdalena Olsson putosi pronssipallilta kolmen ja Marjut Turunen viiden kymmenyksen erolla.

Miehissä voiton vei Venäjän Andrei Lamov puolen minuutin erolla ennen Norjan Audun Heimdalia ja Jörgen Madslienia. Suomen Misa Tuomala onnistui EM-kisojen tapaan sprintissä ja oli viides. Tuomala jäi kolmannesta sijasta 13 sekuntia. Tero Linnainmaa oli sijalla 12.

Tuomala on tällä kaudella vakiinnuttanut tasonsa miesten kärkikuusikkoon. EM-kisojen sprintistä muutama viikko sitten irtosi neljäs sija. Tuomala arvioi oman suorituksensa perushyväksi.

Maailmancupin päätöskierroksen avauskisa käytiin Bostonin pohjoispuolella Craftsburyssa aurinkoisissa oloissa. Aurinko pehmitti uria aamun aikana, mikä toi pienen edun alkuvaiheen lähtijöille suksien parempana luistona.

Maailmancup jatkuu keskiviikkona keskimatkan kilpailulla ja perjantaina on vuorossa pitkä matka.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Craftsbury USA
Sprintti
Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 11.37,5, 2) Maria Ketskina RUS 12.32,1, 3) Salla Koskela FIN 12.35,3, 4) Magdalena Olsson SWE 12.35,6, 5) Marjut Turunen FIN 12.35,8, 6) Liisa Nenonen FIN 12.40,2, 11) Milka Reponen FIN 13.08,0.
Miehet: 1) Andrei Lamov RUS 12.47,7, 2) Audun Heimdal NOR 13.16,0, 3) Jörgen Madslien NOR 13.16,7, 4) Eduard Hrennikov RUS 13.26,5, 5) Misa Tuomala FIN 13.29,3, 6) Lars Moholdt NOR 13.30,3, 12) Tero Linnainmaa FIN 13.53,9, 18) Jyri Uusitalo FIN 14.18,2, 19) Tuomas Kotro FIN 14.23,6.