Suunnistus mukana Tähtiseura-ohjelmassa

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-ohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Ohjelman tarkoituksena on tukea seuratoimintaa ja auttaa seuroja kehittämään itse valitsemiaan osa-alueita erilaisilla työkaluilla ja toimintatavoilla.

Lue Olympiakomitean tiedote asiasta täältä.

Suunnistuksessa on vahvat perinteet lasten ja nuorten Sinettiseura-toiminnassa ja uuden laatuohjelman myötä kaikki nykyiset 32 Sinettiseuraa voivat halutessaan rekisteröityä Tähtiseuroiksi ja saavat tämän jälkeen käyttöönsä Tähtimerkin osoituksena laadusta sekä kehittävästä ja innostavasta ympäristöstä harrastamiseen ja urheiluun. Nykyisten Sinettiseurojen yhteyshenkilöille on lähetetty rekisteröitymisohjeet, joten varmistakaa seuroissa, että tieto varmasti tavoittaa oikeat henkilöt. Seura kannattaa rekisteröidä 3.4. mennessä, jolloin saa ilmaiseksi Tähtimerkin jättitunnuksen seuralleen.

Laatuseuraohjelmassa noudatetaan samankaltaista auditointikäytäntöä kuin Sinetti-järjestelmässäkin ja nykyisten seurojen auditointeja jatketaan tulevan kesän ja syksyn aikana. Uudet Tähtiseura-ohjelmaan mukaan haluavat seurat saavat lisätietoa seuratoimintapäällikkö Katja Kycklingiltä ja nuorisopäällikkö Timo Saariselta. Järjestelmään kehitetään parhaillaan sähköistä alustaa, joten uusien seurojen haku auennee syksyllä.

Suunnistusliitto on alkuvaiheessa mukana uudessa laatuohjelmassa lasten ja nuorten toiminnan lisäksi myös huippu-urheilussa. Aikuisten liikuntatoiminnan osuuteen liitto lähtee mukaan myöhemmin, kun Rastilippu-palvelu on valmistunut, mutta seurat voivat halutessaan hyödyntää aikuisten liikunnankin ohjelmaa heti. Suunnistusliiton nykyinen huippuseuraprojekti nivoutuu mukaan laatuohjelman huippu-urheiluosaan, ja mukana pilottivaiheessa on kuusi seuraa, jotka ovat syksystä 2017 lähtien työstäneet erilaisia aiheita huippusuunnistukseen liittyen.