Suomi kolmas maailmancupin sprinttiviestissä

Suomen kaksikko Salla Koskela, Tero Linnainmaa oli kolmas hiihtosuunnistuksen maailmancupin sprinttiviestissä USAn Craftsburyssa. Kilpailun voitti Ruotsin pari Tove Alexandersson ja Erik Rost 19 sekunnin erolla ennen Venäjän Tatjana Oborinaa ja Eduard Hrennikovia. Koskela ja Linnainmaa jäivät kärkeen noin minuutin.

Salla Koskela kertoi tehneensä pientä virhettä ensimmäisellä osuudellaan, mutta myöhemmillä osuuksilla kisa eteni ongelmitta. Tero Linnainmaalla oli hyvä päivä, tuloksena perusvarma suoritus.

Ruotsin voittokaksikko oli pidemmän hajonnan myötä kahden osuuden jälkeen lähes kaksi minuuttia kärkeä jäljessä, mutta hajonnan tasoittuessa voitto tuli jopa aika helposti. Tove Alexanderssonilta meni suksi poikki ankkuriosuudella, mutta hän pystyi hiihtämään voittajana maaliin. Suomen ykkösjoukkuetta ennen maaliin tuli myös Ruotsin kakkosjoukkue, mutta virallisissa maailmancupin tuloksissa Suomi oli kolmas. Suomen joukkueista Milka Reposen ja Jyri Uusitalon kaksikko tuli maaliin 7. nopeimpana ja Marjut Turusen ja Misa Tuomalan kaksikko 9. nopeimpana.

Tero Linnainmaa onnistui sprinttiviestissä yhdessä Salla Koskelan kanssa. Kuva: Timo Sirola.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Craftsbury USA
Sprinttiviestin tulokset
1) SWE 49.04 (Tove Alexandersson, Erik Rost), 2) RUS 49.23 (Tatjana Oborina, Eduard Hrennikov), 3) FIN 50.08 (Salla Koskela, Tero Linnainmaa), 4) CZE 51.49 (Lenka Mechlova, Jakub Skoda), 5) EST 52.40 (Daisy Kudre, Mattis Jaama), 6) NOR 53.06 (Evine Westli Andersen, Jörgen Madslien), mc-kilpailun ulkopuolella (vain 1 joukkue/maa virallisissa tuloksissa) FIN 51.26 (Milka Reponen, Jyri Uusitalo), FIN 52.28 (Marjut Turunen, Misa Tuomala).