Suomen OMM-joukkueet mitalikamppailun ulkopuolella

Norja ja Venäjä ratkoivat mitalien kohtalon opiskelijoiden hiihtosuunnistuksen MM-sprinttiviestissä Viron Haanjassa. Norjan ykkösjoukkue hallitsi tapahtumia toisesta osuudesta alkaen ja jätti Venäjän kakkosjoukkueen lopulta reilun puolen minuutin päähän. Kultajoukkueessa hiihtivät jo sprintissä mitalin makuun päässeet Anna Ulvensøen ja Jørgen Madslien. Pronssimitalista käytiin tiukka loppusuoran kiritaisto, jossa Venäjän ykkösjoukkueen ankkuri Sergei Gorlanov onnistui lyömään Norjan kakkosjoukkueen Audun Heimdalin sekunnilla.

Suomen joukkueet sijoittuivat reippaassa pakkassäässä käydyssä kilpailussa seitsemänneksi ja kahdeksanneksi vajaat 4 minuuttia ja 4.25 kärjelle hävinneinä. Kisan jälkeen suomalaiset harmittelivat virheitään.

– Oli kyllä vaikein parisprintti minun urallani. Yleensä nämä ovat aika suoraviivaista tekemistä, mutta tänään sai olla koko ajan tarkkana reitinvalintojen kanssa eikä voinut oikein missään vaiheessa päästää täysillä menemään. Virheitä tuli silti joka osuudella, tuumasi Sanna Pusa pettyneenä.

Perjantaina kisoissa on välipäivä. Kilpailut jatkuvat lauantaina takaa-ajolla, johon startataan sprintin tulosten mukaisessa lähtöjärjestyksessä.

Tulokset, opiskelijoiden hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut; Haanja, Viro

Sprinttiviesti 22.2.

1) NOR I 41.56 (Anna Ulvensoen, Jörgen Madslien), 2) RUS II 42.32 (Marina Vjatkina, Vladislav Kiselev), 3) RUS I 43.31 (Maria Petrushko, Sergei Gorlanov), 4) NOR II 43.32 (Evine Westli Andresen, Audun Heimdal), 5) SWE I 44.56 (Isabel Salen, Sixten Walheim), 6) CZE I 45.39 (Petra Hancova, Petr Horvat), 7) FIN I 45.48 (Sanna Pusa, Samuli Schroderus), 8) FIN II 46.21 (Noora Räisänen, Jyri Uusitalo).

Täydelliset tulokset