IOF nimesi Pinja Mäkisen vuoden tarkkuussuunnistajaksi

Kansainvälinen suunnistusliitto IOF on valinnut Pinja Mäkisen Vuoden tarkkuussuunnistajaksi. Mäkisellä on kolme alle kuusivuotiasta lasta ja hän työskentelee lähes täyspäiväisesti, mutta silti hän voitti jälleen tänä vuonna mitalin tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailuissa. Mäkinen on myös IOF:n tarkkuussuunnistuksen urheilijakomission jäsen.

Pinja Mäkinen tunnetaan tarkkaa ja nopeaa päättelytyötä tekevänä tarkkuussuunnistajana.

Pinja Mäkinen aloitti suunnistuksen 3-vuotiaana, ja menestyi junioritasolla kansainvälisestikin voittaen mm. kolme mitalia nuorten

MM-kilpailuissa. Ensimmäisen lapsensa syntymän jälkeen Mäkinen päätti tutustua tarkkuussuunnistukseen – ja loppu on historiaa. Hän voitti tempon maailmanmestaruuden kotikisoissa Vuokatissa 2013 ja on sen jälkeen voittanut henkilökohtaisen mitalin jokaisissa MM-kilpailuissa, joihin on osallistunut. Vuoden 2017 hopeamitali on Mäkisen ensimmäinen mitali normaalikilpailussa.