Hiihtosuunnistuksen maailmancup käyntiin Ylläksellä 27.-30.11.

Kolmesta matkasta koostuva maailmancupin avauskierros alkaa huomenna Ylläksellä.

Maailmancupin avauksen aikainen ajankohta vähentää alla olevien hiihtosuunnistusstarttien määrän jopa nollaan. Useat ovat päässeet harjoittelemaan urille vasta maailmancupin mallisuunnistuksessa. Siitäkin huolimatta hiihtosuunnistajien aikuisten maajoukkuevalmennuksesta vastaava Jarkko Urpalainen kuvaa joukkueen henkeä hyväksi ja rennoksi.

­- Ei ole semmoista jännittämistä mitä ehkä joskus on ollut. Miesten osalta luulisin että tilanne on vähän parempi kuin viime vuonna. On mielenkiintoista nähdä miten se näkyy kisoissa. Naisten joukkue on vähän enemmän takamatkalla, Urpalainen pohdiskelee.

Kisojen ajankohdasta johtuen joukkuetta ei valittu normaalisti katsastuskisojen kautta. Joukkueen runkona oli A-maajoukkue ja sitä täydennettiin potentiaalisilla menestyjillä. Kuudentoista hengen joukkuekoko mahdollisti sen, että mukaan saatiin myös enemmän ensikertalaisia, kuten vielä juniorisarjassa kilpaileva Liisa Nenonen. Kokemusta joukkueessa puolestaan edustaa Janne Häkkinen, joka myös pääsi ensimmäisen kerran tämän talven urastolle vasta mallisuunnistuksessa.

– En pitäisi sitä kuitenkaan hirveän huonona tilanteena, on sitä kausia aikaisemminkin startattu samalla tavalla. Harjoituskausi on ollut suht´ sujuva ja varsinkin loppusyksystä ja alkutalvesta on päässyt todella hyvin harjoittelemaan lumilla. Kunto on hiihdon osalta mallissaan.

Ylläs on Häkkiselle ja monelle muulle hiihtosuunnistajalle tuttu paikka, vaikka maailmancupia ei juuri ole kilpailtu Äkäslompolon puolella. Häkkinen toivoo että Yllästunturin kupeessa oleva kilpailualue hyödyntäisi rinnettä riittävän paljon korkeuserojen saamiseksi. Tavoitteet on asetettu kuuden joukkoon.

– Kisoista tulee se mitä tulee, mutta kuuden joukkoon  joka tapauksessa pitäisi pystyä sijoittumaan. Pitkä matka on ykköskilpailu, mutta kaikki päivät on saman arvoisia.

Suomen joukkue maailmancupin avaukseen

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin aikataulu:

ma 27.11. Sprintti

ti 28.11. Keskimatka

to 30.11. Pitkä matka

Kilpailujen tulokset ja liveseuranta täällä.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail