Suomi mc-sprinttiviestin viides

Suunnistuksen maailmancupin päätti Sveitsin Grindelwaldissa tänään juostu sprinttiviesti, jossa Suomen 2 joukkue, Sari Anttonen, Jesse Laukkarinen, Fredric Portin ja Venla Harju, taisteli itsensä kilpailun viidenneksi.

Voiton vauhdikkaassa ja mäkisessä kilpailussa otti Ruotsi kakkosjoukkueensa voimin, sillä kärjessä Sveitsin kanssa vielä kolmosuudelle juossut Ruotsin ykkösjoukkue hylättiin. Ruotsi oli varmistanut jo ennen viimeistä viestikilpailua maailmancupin joukkuekilpailun voiton. Ruotsi onkin hallinnut kautta ja sinikeltaiset ovat voittaneet mm. kaikki kolme tänä vuonna käytyä sprinttiviestiä.

Sprinttiviestin hopeaa otti Norja (Andrine Benjaminsen, Gaute Hallan Steiwer, Eskil Kinnerberg, Ida Marie Naess Bjöergul), joka lähti ankkuriosuudelle kärjessä 27 sekunnin turvin Sveitsin ja Ruotsin ykkösjoukkueiden hylkäysten takia. Tasaisen juoksun tehnyt, Paimion Rastia tällä kaudella edustava Ida Marie Naess Bjöergul joutui kuitenkin taipumaan toisena maastoon lähteneen Ruotsin ankkurin Sara Hagströmin huimaan vauhtiin ja joukkueiden ero maalissa oli 9 sekuntia. Sveitsin kakkosjoukkue, Julia Gross, Daniel Hubmann, Fabian Hertner, Sarina Hertner otti kotiyleisön edessä kilpailussa pronssia.

Suomen viesti ei lähtenyt toivotusti liikkeelle ja ensimmäisen vaihdon jälkeen Suomi oli vielä kaukana kärjestä. Suomen kakkosjoukkue teki osuus osuudelta tasaisesti nousua kohti kärkeä. Suomen joukkueen onnistujiin voidaan laskea kolmatta osuutta juossut Fredric Portin, joka nosti Suomen sijoituksen sijalta kahdeksan viidenneksi. Maalissa Suomi oli 1.38 voittajaa hitaampana.

– Olen omaan osuuteni ihan tyytyväinen ja tämä oli meille hyvä sijoitus. Taistelimme joukkueena hyvin, vaikka meillä oli kaikilla tönköt jalat. Tiukkaa teki, mutta pystyin käyttämään jalkoja ja juoksemaan kisavauhtia, joka oli eiliseen verrattuna hyvä veto, perjantain pitkän matkan väsyttämillä jaloilla hyvän kilpailun juossut Fredric Portin iloitsi päivän suunnistuksesta.

Viides sija on Suomen joukkueelle tämän kauden paras sprinttiviestissä. Sijoitus on sama, jonka Suomi sai Ruotsin, Sveitsin, Norjan ja Venäjän jälkeen maailmancupin joukkuekilpailussa, johon laskettiin kaikki kaudella maailmancupissa ja MM-kilpailuissa juostut viestit.

-Tiesimme, että maastotyyppi on hyvin erilaista, kun mihin olemme tottuneet, mutta tuloksellisesti  viikonloppu ei tarjonnut sitä, mitä täältä tultiin hakemaan. Silloin, kun maasto on fyysisesti näin raskasta, se vaatii ihan erilaisia kestävyysominaisuuksia kuin pohjoismaisissa maastoissa vaaditaan. Kyllä tämä on varmasti herätys niin urheilijoille kuin valmentajilla, päävalmentaja Petteri Kähäri pohdiskeli viikonlopun saldoa.

Sprinttiviesti 1.10., Grindelwald, Sveitsi

Tuloksiin huomioitu vain maiden paras joukkue.

1) Ruotsi 57.48 (Helena Bergman, Martin Regborn, Oskar Sjöberg, Sara Hagström), 2) Norja 57.57 (Andrine Benjaminsen, Gaute Hallan Steiwer, Eskil Kinnerberg, Ida Marie Naess Bjöergul), 3) Sveitsi 58.11 (Julia Gross, Daniel Hubmann, Fabian Hertner, Sarina Hertner), 4) Venäjä 58.44 (Natalia Gemperle, Leonid Novikov, Artem Popov, Galina Vinogradova), 5) Suomi 59.26 (Sari Anttonen, Jesse Laukkarinen, Fredric Portin, Venla Harju)

Live-tulokset kisasivuilta

Maailmancupin joukkuekilpailu

1) Ruotsi 640, 2) Sveitsi 475, 3) Norja 405, 4) Venäjä 375, 5) Suomi 313

Maailmancupin sijoitukset ja viralliset tulokset