Anna Haataja 14. mc-keskimatkalla

Sveitsin Grindelwaldissa juostu suunnistuksen maailmancupin päättänyt keskimatka ei sujunut suomalaisilta toivotulla tahdilla. Päivän ilonaihe oli ensimmäistä kauttaan aikuisissa suunnistava Anna Haataja, joka teki uransa parhaan maailmancupsijoituksen olemalla kilpailun 14:sta. Haataja oli elokuussa juostussa Latvian maailmancupissa sprintin 15.

Haataja on aikaisemminkin näyttänyt hyvää vauhtia sveitsiläisissä maastoissa, sillä nuori nainen voitti viime vuonna juuri Sveitsissä pitkän matkan nuorten maailmanmestaruuden.

– Tykkään juosta Sveitsissä ja tänään oli tarjolla hieno keskimatkan kilpailu. Kisa lähti vähän huonosti käyntiin ja neljällä ensimmäisellä rastilla tuli varmaan 1,5 minuuttia virhettä. Vaikka eilen oli raskas pitkä matka, tänään jaksoin kuitenkin juosta hyvin. Sijaan olen tyytyväinen ja siihen, että olen onnistunut tekemään kaksi perushyvää suoritusta. Vielä, kun huomiselle saataisiin se huippuveto, Haataja pohdiskeli maailmancupin finaalikilpailuja.

Maailmancupin finaalikilpailun voitti ylivoimaiseen tyyliinsä Ruotsin Tove Alexandersson. Samalla varmistui myös hiihtosuunnistajana maailmanmestaruuksia saavuttaneelle naiselle neljäs perättäinen suunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailuvoitto. Maailmancupin toiseksi nousi Venäjän Natalia Gemperle, joka oli tänään kilpailussa kolmas. Hopeaa päivän kilpailussa otti edellispäivän voittaja, Sveitsin Elena Roos.

Paras suomalaisnainen maailmancupissa on tänä vuonna hienon kauden tehnyt Venla Harju, joka sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa seitsemänneksi. Sijoitus on tänä vuonna MM-keskimatkalla pronssia ottaneelle Harjulle uran paras maailmancupin kokonaistulos.

– Anna Haatajan sijoitus 14:sta on nuorelta urheilijalta hieno osoitus, että sarjan vaihto on onnistunut hyvin ja hän voi olla sijoitukseensa tyytyväinen. Naisten puolella sijat 20-30 ovat ihan ok, mutta ei lähelläkään sitä, mihin olemme tottuneet, maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri iloitsi Haatajan onnistumisesta.

Taivainen paras suomalaismies

Miesten osalta maailmancupissa parhaiten onnistui Olli-Markus Taivainen, joka oli kilpailussa 32. Finaalikilpailun voitti maailmancupin kokonaiskilpailun toisen kerran peräkkäin nimiinsä napannut Sveitsin Matthias Kyburz. Paras suomalainen maailmancupin kokonaiskilpailussa oli Fredric Portin, jokaoli maailmancupin kokonaiskilpailun 23.

– Tuskin nämä tulokset urheilijoidenkaan mieliä lämmittävät. Olemme tämän tyyppisessä maastossa pikkuisen maailmankärkeä jäljessä joka osa-alueella. Kyllä tämä on nöyrä peiliinkatsomisen paikka. Jokainen urheilija tietää, missä asioissa on vielä petratavaa, päävalmentaja Petteri Kähäri pohdiskelee.

Polvensa edellispäivän pitkällä matkalla loukannut Aleksi Niemi joutui jättämään kilpailun väliin.

Sunnuntaina tarjolla sprinttiviesti

Maailmancup viikonloppu jatkuu sunnuntaina Sveitsissä käytävällä sprinttiviestillä. YLE välittää kilpailun TV2:lla klo 15.15-16.40.

Suomen joukkueet ovat:
1) Kirsi Nurmi, Elias Kuukka, Olli Ojanaho, Anna Haataja
2) Sari Anttonen ,Jesse Laukkarinen, Fredric Portin, Venla Harju
3) Merja Rantanen, Olli-Markus Taivainen, Aleksi Anttolainen, Anna Närhi

Suomi on maiden välisessä kilpailussa sijalla viisi. Ruotsi on jo varmistanut viestimaailmancupin voiton.

Tulokset, maailmancupin finaali, keskimatka 30.9. Sveitsi, Grindelwald

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 35.09, 2) Elena Roos SUI 36.42, 3) Natalia Gemperle RUS 36.58, 4) Karolin Ohlsson SWE 37.13, 5) Sara Hagström SWE 38.14, 6) Julia GrossSUI 38.16,6) Helena Bergman SWE 38.16, …,14) Anna Haataja FIN 39.21, 22) Venla Harju FIN 40.14, 23) Sari Anttonen FIN 40.21, 25) Saila Kinni FIN 40.48, 28) Sofia Haajanen FIN 41.06, 35) Merja Rantanen FIN 41.57, 40) Kirsi Nurmi FIN 43.06, 49) Miia Niittynen 44.25

Miehet: 1) Matthias Kyburz SUI 33.31, 2) Daniel Hubmann SUI 34.27, 3) Emil Svensk SWE 35.28, 4) Olav Lundanes NOR 35.55, 5) Florian Schneider SUI 36.23, 6) Andreas Kyburz SUI 36.33, 32) Olli-Markus Taivainen FIN 38.56, 36) Elias Kuukka FIN 39.33, 42) Olli Ojanaho FIN 40.03, 50) Aleksi Anttolainen FIN 40.27, 71) Jesse Laukkarinen FIN 43.29, 74) Fredric Portin FIN, Aleksi Niemi dns

Lisätietoa ja täydelliset tulokset: http://www.o-worldcup.ch/en/

Maailmancupin tilanne: http://ranking.orienteering.org/WorldCup?wcup=footo

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail