Pekka Niemelle tuplamestaruus Lohjalta

Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi otti vakuuttavasti pyöräsuunnistuksen Suomen mestaruuden myös pitkältä matkalta. Niemi voitti Lohjan SM-viikonlopun molemmat matkat. Naisten ykkönen pitkällä matkalla oli Kooveen Marika Hara.

Niemen kauden kolmas SM-kulta heltisi kahden minuutin erolla ennen Jussi Laurilaa pronssimies André Hagan jäädessä jo lähes viisi minuuttia. Niemi oli syystäkin tyytyväinen viikonloppuunsa.

– Kyllä tämä tupla kelpaa. Viikonlopun kisoista juuri pitkä matka oli päätavoitteeni ja sprinttikulta siihen vähän bonusta, Niemi myhäili maalissa.

Mestari teki eroa seuraaviin heti alkumatkasta sekä suunnistuksellisesti että ajoteknisesti vaativalla kallioalueella.

– Kallioilla riitti haastetta. Piti suunnistaa tarkasti ja haastava ajokin tekee suunnistuksesta vaikeampaa, Niemi summasi lähes 30 kilometrin radan vaatimukset.

Hopeamies Laurila tuli kiinniajetuksi jo ykkösrastilla, ja harmitteli maalissa jalkojaan, joista ei vauhtia irronnut kisan ensimmäisellä puoliskolla.

– Ratamestari oli laittanut heti alkuun sellaiset välit, että letkoja syntyi, ja peräkanaa ajettiin. Jalat alkoi toimimaan yhtäkkiä mäkipätkillä. Osaksi syynä oli viikon huono treeni töiden takia, Laurila pohti.

Pronssia ottanut André Haga harmitteli, ettei pystynyt käyttämään omia vahvuuksiaan hyödyksi kalliomaastossa.

– Tein kallioilla virheitä, ja se oli juuri sellaista maastoa, jossa minun pitäisi olla hyvä. Jalka oli huono, enkä jaksanut ajaa tiepätkillä.

Naisten kisassa Marika Hara otti revanssin lauantain sprinttikisan hylkäykselle. Hopealle ajanut Antonia Haga jäi 41 sekunnin päähän, vaikka oli 50 minuutin kohdalla Haraa karussa jo viisi minuuttia.

– Löin alkumatkasta kaatuessa polven kiveen ja sitten suunnistin vähän kartta olalla. Kun tulimme uudestaan kallioalueelle, sain ylimääräiset energiat rauhoitettua. Olisi pitänyt keskittyä enemmän ja suunnistaa käyriä lukien, analysoi Hara.

SM-pronssin saalisti Mervi Pesu, joka malttoi suunnistaa rauhassa vaikeilla väleillä.

– Selvisin ehkä vähemmillä virheillä kuin muut, vaikka monta pikkuvirhettä tulikin. Siellä vaadittiin sitkeyttä, kokenut Pesu kertasi.

Tulokset järjestäjien tulospalvelussa/2. päivä.