Huippuseuraprojektin pilottivaiheen seurat kokoontuivat Lapualla

Suunnistuksen huippuseuraprojektin pilottivaihe käynnistyi lauantaina 2.9. Lapualla, kun kuusi pilottiseuraa kokoontuivat ensimmäiseen yhteiseen työpajaan. Jokaisesta pilottiseurasta oli mukana niin johtokunnan jäseniä kuin valmennuksesta vastaavia ja/tai valmentajia. Suunnistusliiton huippu-urheilu- ja seuratoimintayksikön edustajien Katri Lindeqvistin ja Katja Kycklingin lisäksi paikalla oli myös huippu-urheiluseuratoiminnan kehittäjä Anna Kirjavainen Olympiakomiteasta.

Ensimmäisessä työpajassa kävimme läpi seurojen nykytilaa ja aloitimme keskustelua seurojen tulevaisuuden kuvasta ja tahtotilasta. Pilottiseuroilla oli ennen työpajaa kaksi valmistelevaa ennakkotehtävää: oman seuran toiminnan esittely PechaKucha  -menetelmällä teemalla ”meidän seura” sekä  seuran arvio oman toimintansa nykytilasta, jonka he olivat työstäneet isommalla porukalla omassa seurassa. Nykytilan pohjalta lähdemme työstämään eri osa-alueita projektin tulevissa työpajoissa, joista seuraava pidetään lauantaina 18.11. Helsingissä aihealueena valmentajuus. Työpajojen välissä seuroilla on kehittämistehtäviä, jotka linkitetään oman seuran toiminnan kehittämiseen.

Toivotamme kaikki mukaan Suunta Huipulle Huippuseuraprojektin Facebook-ryhmään seuraamaan pilottivaiheen etenemistä, keskustelemaan asioista sekä tutustumaan ja jakamaan hyviä toimintatapoja ja käytäntöjä koko suunnistusyhteisön hyödyksi. Ryhmä on avoin kaikille!  Ensimmäisen työpajan materiaaleja on jo jaettu sivustolle ja mm. pilottiseurojen PechaKucha -esittelyjä tullaan lisäämään sivuille syksyn kuluessa. Poimi näistä ideoita oman seurasi näkyvyyden ja tunnettavuuden edistämiseksi!

Huippuseuraprojektin pilottivaiheessa mukana olevat seurat: Espoon Suunta, Helsingin Suunnistajat, MS Parma, OK Trian, Paimion Rasti ja Tampereen Pyrintö.

Tutustu Suunta Huipulle kehittämisohjelmaan.