Pyöräsuunnistuksen EM-kisat päättyivät viesteihin – nuorten sarjoista mitaleita

Pyöräsuunnistajien EM-kilpailut Ranskan Orleansissa päättyivät viestisuunnistuksiin. Suomi lähti päätöskilpailuun usealla vahvalla joukkueella, mutta mitalit olivat tänään tiukassa.

Naisten viestivoittoon suunnisti Tsekki, hopealle tuli Liettua ja pronssia vei Tanska. Suomen kohtalona oli tyytä neljänteen sijaan. Viestin avaaja Ingrid Stengård saapui osuudeltaan vaihtoon kärjessä, 18 sekuntia ennen Liettuaa. Toisella osuudella Marika Hara piti kärkipaikan hallussa ja kasvatti eron seuraavaan 56 sekuntiin. Ankkuriosuudella Antonia Haga joutui taipumaan, ja saapui maaliin neljäntenä, hieman päälle kaksi minuuttia kärjestä.

Miesten puolella taistelu voitosta oli tiukkaa maaliviivalle saakka. Lopulta Tsekki vei mestaruuden Venäjän nenän edestä vain sekunnin turvin. Taistelu kolmannesta sijasta käytiin kolmen joukkueen välillä, kun Tsekin kakkosjoukkue, Tanska ja Ranskan kakkosjoukkue ylittivät maalilinjan kolmen sekunnin sisällä. Tsekin ykkösjoukkueen voittaessa, kakkosjoukkueen tulosta ei laskettu enää mukaan ja pronssi meni virallisesti Tanskaan.

Miesten viesti ei lähtenyt Suomen osalta liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomen ykkösjoukkueen avaaja Konsta Vanhanen tuli vaihtoon sijalla 18, 6.56 kärjelle jääneenä. Juuri Vanhasen edellä ensimmäiseen vaihtoon saapui Suomen kakkosjoukkueen Petrus Hanhijärvi. Toisella osuudella Jussi Laurila nosti joukkueen muutaman pykälän korkeammalle sijalle 14. Ero kärkeen säilyi kuitenkin isona, ollen 6.36. Ankkuri Pekka Niemelä lähti aluksi hurjaan takaa-ajoon, mutta kaatui pahasti ja joutui keskeyttämään.

20-vuotiaiden miesten joukkue otti viestistä hopeaa. Avausosuudelta kärjessä vaihtoon tullut Jesper Lindahl lähetti matkaan Teemu Kaksosen, joka säilytti sijan ja ankkuri Juha Lilja taisteli joukkueen lopulta toiseksi, 18 sekuntia voittajamaa Ranskalle jääneenä.

17-vuotiaiden tyttöjen kolmikko Nurminen, Välimaa, Yli-Hietanen, eteni suvereenisti voitoon pysyen kärjessä läpi koko viestin. Maaliin tullessa ero toiseksi tulleeseen Ranskan joukkueeseen oli 1.48 ja kolmanteen Itävallan joukkueeseen jo 5.40 minuuttia. 17-vuotiaiden poikien taival päättyi harmittavasti hylkäykseen.

EM-pyöräsuunnistus Orleans, Ranska, viesti:

Miehet: 1) Vojtech Stransky, Vojtech Ludvik, Krystof Bogar CZE 119.26, 2) Anton Foliforov, Valeriy Gluhov, Ruslan Gritsan RUS 119.27, 3) Thomas Steinthal, Rasmus Folino Nielsen, Rasmus Soegaard DEN 121.44, 4) Thibaud Guelennoc, Florian Pinsard, Clement Souvray FRA 121.46, 5) Regimantas Kavaliauskas, Donatas Mickus, Jonas Maiselis LTU 122.01, 6) Beat Schaffner, Adrian Jaeggi, Simon Braendli SWI 122.46, 16) Petrus  Hanhijärvi, Miska Tervala, Ilkka Nurminen FIN2 138.06, Konsta Vanhanen, Jussi Laurila, Pekka Niemi FIN1 kesk.

Naiset: 1) Katerina Novakova, Marie Brezinova, Martina Tichovska CZE 97.42, 2) Gabriele Andrasiuniene, Karolina Mickeviciute Juodisiene, Algirda Zaliauskaite LTU 98.10, 3) Nina Hoffmann, Caecilie Christoffersen, Camilla Soegaard DEN 98.50, 4) Ingrid Stengård, Marika Hara, Antonia Haga FIN 99.46, 5) Anastasiya Svir, Svetlana Poverina, Olga Shipilova Vinogradova RUS 100,47, 6) Lou Denaix, Hana Garde, Gaelle Barlet FRA 101.24

Nuorten EM-kisat (20-vuotiaat)

Miehet: 1) Jeremi Pourre, Anathael Dott, Samson Deriaz FRA 87.37, 2) Jesper Lindahl, Teemu Kaksonen, Juha Lilja FIN 87.53, 3) Andrey Prozorov, Fedor Shchepelev, Yuri Balev RUS 89.43, 4) Bartosz Nowak, Bartosz Niebielski, Jakub Jaroszek POL 89.54, 5) Rafael Dobnik, Jakob Flachberger, Tobias Micko AUT 92.19 6) Dante Osti, Simone Bettega, Niccolo Schiavi Cappello ITA 94.83,

Naiset: 1) Vilma Kralova, Rozalie Kucharova, Veronika Kubinova CZE 86.07, 2) Anastasia Cherednikova, Anna Semenova, Uliana Sukholovskaya RUS 88.08, 3) Viktorija Michnovic, Egle Rubazeviciute, Austeja Kalvaityte LTU 88.53, 4) Viivi Voutilainen, Jutta Nurminen, Pinja Koskinen FIN 91.04 5) Emmy Albinsson, Elin Haall, Elvira Larsson SWE 92.23, 6) Mathilde Sipos, Mia Raichon, Constance Devillers FRA 93.42

Nuorten EM-kisat (17-vuotiaat)

Pojat: 1) Kylian Wymer, Jason Bedry, Nicolas Delaire FRA 82.24, 2) Nicolas Delaire, Ondrej Hasman, Jan Hasek CZE 83.15, 3) Grigoriy Volodin, Sergey Samarin, Danil Buzovkin RUS 88.19, 4) Kasparas Sulcys, Dovydas Sinkevicius, Martynas Jurgaitis LTU 91.13, 5) Väino Venetjoki, Ilari Haltia, Antti-Jussi Oksa FIN 98.56, 6) Jakob Kratky, Georg Koffler, Hannes Hnilica AUT 101.31, Tomi Nykänen, Antti Rissanen, Eerik Nurminen  FIN 86.03 hyl.

Tytöt: 1) Kaarina Nurminen, Eveliina Välimaa, Saara Yli-Hietanen FIN 72.45, 2) Marine Denoual, Alexandrine Sipos, Lucie Rudkiewicz FRA 74.33, 3) Cristina Vaganova, Lidiya Yakushina, Alena Aksenova RUS 78.25, 4) Sara Brinch, Christine Reibert Hansen, Annika Henriksen DEN 78.27, 5) Lea Hnilica, Maya Kastner, Jana Hnilica AUT 78.35