Sprinttiviestistä hopeaa Suomeen

Suomen kaksikko Marika Hara ja Jussi Laurila,  ottivat pyöräsuunnistuksen EM-sprinttiviestissä upeasti hopeaa. Tasaisen viestin voittoon suunnisti Tsekkijoukkue Martina Tichovska, Krystof Bogar ja pronssille isäntamaan Ranskan Gaelle Barlet ja Baptiste Fuchs. Suomi ja Ranska etenivät rinnatusten läpi koko kisan, Tsekkijoukkue nousi voittoon kymmenenneltä sijalta ja puolentoista minuutin takamatkalta kolmannen osuuden noston avulla.

-Ensimmäisen loopin menin varmistellen. Viimeiselle osuudelle hajonnat oli väärinpäin kullan kannalta, kun minulla oli pidempi hajonta alkulenkillä. Tsekki oli loppulenkillä noin 30-40 metriä edellä, mutta lopussa piti ottaa pari rastia varmistellen. Tänään ei ollut isoja parannuskohteita, pystyin keskittymään omaan suunnistukseen, Laurila summasi lopputulosta.

Hara avasi vahvasti, tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon toisena, vain 5 sekuntia kärjessä edennyttä Ranskaa perässä. Toisen osuuden jälkeen tilanne kääntyi Suomen eduksi Laurilan tullessa 8 sekuntia Ranskaa edellä. Toisella kierroksellaan Haralle tuli muutama virhe ja Ranskan joukkue kuittasi hetkellisesti ohi. Hara sai kuitenkin hyvän fyysisen vireen avulla kärkipaikan uudestaan haltuun ja taistelu kärkipaikasta säilyi tiukkana viimeiselle kierrokselle lähdettäessä.

-Ajo kulki tänään tosi  hyvin. Pari virhettä toisella kierroksella harmittaa. Ranska pääsi ohi, mutta sain ajettua kiinni. Ranskan suunnistajasta näki, että hänen suunnistus väsähti ja hän näytti, että mene vain. Ei auttanut kuin painaa, Hara kertaa kisan toista lenkkiään.

Molemmat viestinviejät pitivät sprinttiviestin luonteesta, kun välillä sai päästellä sata lasissa ja välillä piti osata himmailla ja keskittyä suunnistukseen.

-Tänään oli hyvä päivä suunnistuksellisesti ja fyysisesti. Tiesin, että vauhti riittää hyvään sijoitukseen kun vain pysyy kartalla ja antaa kavereiden tehdä virheet ja ottaa itse hyödyn irti letkasta, Laurila kertoo.

EM-kisat päättyvät huomenna kilpailtaviin viesteihin.

EM-pyöräsuunnistus Orleans, Ranska, sprinttiviesti

1) Martina Tichovska, Krystof Bogar CZE 81.34 2) Marika Hara, Jussi Laurila FIN 81. 46, 3) Gaelle Barlet, Baptiste Fuchs FRA 82.04, 4) Algirda Zaliauskaite, Jonas Maiselis LTU 83.23, 5) Maja Rothweiler, Simon Braendli SUI 83.26 6) Svetlana Poverina, Anton Foliforov RUS 83.37