Huippuseuraprojektin pilottivaiheessa mukana kuusi seuraa

Suunnistuksen Suunta Huipulle huippuseuraprojektin pilottivaiheeseen haettiin mukaan kasvattaja- ja huippuvaiheen seuroja, joilla on jo toiminta ja menestys hyvällä tasolla, mutta jotka ovat halukkaita edelleen kehittämään urheilijoidensa edellytyksiä edetä nuoruudesta kansainväliselle huipputasolle.

Projektiin haku herätti ilahduttavasti mielenkiintoa. Infotilaisuudessa toukokuussa oli mukana usean seuran edustajia ja kesän aikana mukaan haki 10 seuraa. Pilottivaiheeseen valittiin hakijoista mukaan tällä hetkellä parhaiten menestyvät ja eri sektoreilla laadukkaasti ja aktiivisesti toimivat seurat, sillä päämääränä projektin ensimmäisessä vaiheessa on mallintaa osaamista ja jakaa hyviä toimintatapoja. Mukaan valitut pilottiseurat ovat Espoon Suunta, Helsingin Suunnistajat, MS Parma, OK Trian, Paimion Rasti ja Tampereen Pyrintö.

Suunta Huipulle huippuseuraprosessin ensimmäisessä vaiheessa on tavoitteena kehittää seuraa huippuseurakriteerit täyttäväksi. Huippuseurassa tuetaan ympärivuotisesti ja ammattimaisesti suunnistajan polkua nuoruudesta huipputasolle. Laadukkaan nuorten- ja huippujen valmennuksen lisäksi seuran organisaatio toimii huippu-urheilua tukevassa hengessä, jolloin toiminta on pitkäjänteistä ja suunnitelmallista.

Kohti alueellista vaihetta

Pilottivaiheen jälkeen mukaan haetaan lisää kehityksenhaluisia seuroja kattavasti eripuolilta Suomea. Päämääränä on tukea seuroja siten, että vuonna 2020 Suomessa on kymmenkunta Huippuseuraa, jotka toimivat alueellisina tukikohtina laadukkaalle seuravalmennukselle.

Pilottivaiheen jälkeisessä toisessa vaiheessa rakennetaan alueellista valmennusyhteistyötä ja jaetaan pilottivaiheessa kerättyä osaamista. Projektissa kehitetään toimintaa ja valmennusta seurojen kanssa yhdessä tietoa jakaen, yhdessä ratkaisten ja uutta luoden.

Suunnistuksen huippuseuraprojekti käynnistyy syyskuussa, kun kuusi pilottiseuraa kokoontuvat ensikerran työpajatapaamiseen lauantaina 2.9 Lapualla SM-kilpailuiden yhteydessä. Projektin etenemisestä viestitään aktiivisesti ja avoimesti. Hyviä toimintatapoja sekä osaamista jaetaan kaikkien seurojen käyttöön. Lisätietoa projektin viestinnästä tulee syksyn aikana.

Suunta Huipulle kehitysohjelma