Seppä hyvässä tahdissa MM-tarkkuussuunnistuksessa

Pekka Seppä oli mainiossa tahdissa tarkkuussuunnistuksen MM-normaalimatkan avauspäivänä Liettuan Bristonasissa. Seppä johtaa ensimmäisen päivän jälkeen paralympiasarjaa kerättyään pisteen enemmän kuin toisena oleva Tsekki Jana Kostova. Myös Kari Pinola onnistui avauspäivän tehtävissä: hän on pisteen jäljessä Seppää ja viidentenä.

Avoimen sarjan kärjessä ensimmäisen päivän jälkeen on Ukrainan Vitali Kiritsenko, jonka takana on Portugalin kaksikko tasapisteissä, mutta hieman heikommilla aikarastituloksilla. Suomen Pinja Mäkinen lähtee lauantaina toiseen kisapäivään mainiosta takaa-ajoasemasta, sillä hän oli avauspäivän jaetulla neljännellä sijalla. Mäkisen kanssa tasapisteissä ovat Slovakian Jan Furucz ja Ruotsin Marit Wiksell. Kolmikko on yhden pisteen jäljessä kärkeä, mutta kaikilla on erinomainen aikarastitulos.

Tarkkuussuunnistuksen MM-kisat jatkuvat perjantaina viesteillä ja normaalikilpailun toinen päivä kilpaillaan lauantaina.

Pinja Mäkinen onnistui mainiosti MM-tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailun avauspäivänä. Kuva: Donatas Lazauskas.

MM-tarkkuussuunnistus, Birstonas Liettua
Normaalikilpailun 1. päivä
Avoin sarja: 1) Vitali Kiritsenko UKR 19/13, 2) Nuno Pires POR 19/17, 3) Joao Pedro Valente POR 19/26, 4) Jan Furucz SVK, Marit Wiksell SWE ja Pinja Mäkinen FIN 18/10, 32) Juha Hiirsalmi FIN 17/77, 55) Antti Rusanen FIN 13/10.
Paralympiasarja: 1) Pekka Seppä FIN 18 pistettä/38 sekuntia, 2) Jana Kostova CZE 17/21, 3) Sören Saxtorph DEN 17/93,5, 4) Pavel Dudik CZE 17/98, 5) Kari Pinola FIN 17/100, 6) Vladislav Vovk UKR 17/140, 29) Tuomo Markelin FIN 10/36.

Normaalikilpailun toinen päivä käydään lauantaina.