Olli Ojanaho nuorten MM-sprinttimestaruuteen

Olli Ojanaho pystyi parhaaseen sprinttisuoritukseensa nuorten MM-radalla ja otti Tampereella viikon toisen nuorten maailmanmestaruuden.

– Minulla oli heti ykköselle ongelmia, kun en meinannut löytää K-pistettä kartalta. Muutamia pieniä virheitä tuli ja viime viikon MM-kisat, matkustelut ja alkuviikon kilpailut alkoivat jo painaa jaloissa. Kannustus oli niin hyvää, että pakkohan se oli painaa kovaa loppuun asti, väsynyt mies tuumaili maalissa.

Vaikka mestaruuksia Ojanaholla on nuorten MM-kilpailuista nyt viisi, sprintti ei miehelle ole ollut paras matka ja aikaisemmin paras sijoitus on ollut tätä ennen viime vuoden yhdeksäs.

– Tosi hienoa pärjätä sprintissä, sillä olen itse enemmän maastomiehiä, Ojanaho iloitsi mestaruudesta.

Ojanahon voitto tuli kahdeksan sekunnin erolla toiseksi juosseeseen Uuden-Seelannin Tommy Hayesiin. Pronssille juoksi viime vuoden mestari, Sveitsin Joey Hadorn.

– Tiesin, että minulla riittää juoksuvoimaa ja voin puhtaalla suorituksella pärjätä. Vauhtia riitti ja reitinvalinnat oli hyviä, viime vuonna kahdeksanneksi sijoittunut Heyes iloitsi.

Suomalaisista kuuden parjaan joukkoon sijoittui myös Tuomas Heikkilä, joka oli hienosti neljäs 16 sekuntia Ojanaholle hävinneenä.

Anu Tuomisto paras suomalaisnainen

Naisten sprintin voitti kolmannen kerran peräkkäin Sveitsin supernainen Simone Aebersold. Tampereen Pyrintöä edustava sveitsiläinen piti tasaisen kovaa vauhtia Pyynikin maisemissa.

– Suoritus oli puhdas ja virheitä ei tullut. Reitinvalinnoista on vaikea tietää. Jouduin muutaman kerran pysähtymään ja tarkistamaan aitoja ja reittejä, Aebersold iloitsi mestaruudesta.

Hopeaa otti seitsemän sekuntia voittajaa hitaampana Tsekin Tereza Janosikova. Pronssia otti keskimatkan hopeamitalisti, Ruotsin Linnea Golsater, jonka ero voittajaan oli 19 sekuntia.

Paras suomalainen tänään oli kuudenneksi juossut Anu Tuomisto. Kirittävää kärkeen jäi 43 sekuntia.

–  Meno oli aika epävarmaa ja jouduin seisoskelemaan monta kertaa. Rata oli hyvä ja reitinvalinnat olivat haastavia. Juoksu kulki ihan ok, mutta missään välissä ei tuntunut siltä, että pääsee juoksemaan täysillä, pari viikkoa sitten NEM-sprinttikultaa voittanut nainen harmitteli.

Kymmenen parhaan joukkoon onnistui juoksemaan myös kahdeksanneksi sijoittunut nuori Inka Nurminen.

– Olen aika tyytyväinen suoritukseen, sillä varsinaisia virheitä ei tullut. Jalka oli vähän huono ja lopussa meno tuntui jo pahalta, Inka Nurminen pohdiskeli.

NMM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen perjantaina Tampereella pitkän matkan kilpailulla.

Täydelliset tulokset

Kisasivut: www.jwoc2017.fi

Suunnistuksen nuorten MM-kisat, Tampere

Sprintin tulokset

Naiset: 1) Simona Aebersold SUI 14.02, 2) Tereza Janosikova CZE14.09, 3) Linnea Golsater SWE 14.21, 4) Anna Dvorianskaja RUS 14.36, 5) Valerie Aebischer SUI 14.44, 6) Anu Tuoimsto FIN 14.45, 8) Inka Nurminen FIN 14.51, 22) Veera Klemettinen FIN 15.38, 23) Lotta Eerola FIN 15.39, 24) Alexandra Enlund FIN ja Amy Nymalm FIN 15.44.

Miehet: 1) Olli Ojanaho FIN 13.59, 2) Tommy Hayes NZL 14.07, 3) Joey Hadorn SUI 14.09, 4) Tuomas Heikkilä FIN 14.15, 5) Alexander Chepelin GBR 14.16, 6) Ricardo Esteves Ferreira POR 14.17, 20) Topi Syrjäläinen FIN 14.50, 24) Akseli Ruohola FIN 14.55, 35) Ollipekka Heikkilä FIN 15.10, 50) Aleksi Sorsa FIN 15.23.