Juha Hiirsalmi viides MM-tempossa

Tämän vuoden Jukola-voittaja, Norjan Vetle Ruud Bråten voitti tiistaina tarkkuussuunnistuksen maailmanmestaruuden tempokisassa Liettuan Bristonasissa. Tempokisa perustuu nopeaa kartan- ja maastonlukua vaativiin aikarastitehtäviin.

Norjalaiset ottivat kaksoisvoiton vaativalla finaaliradalla, sillä toiseksi sijoittui Martin Aarholt Waaler, häviten voittajalle vain neljä sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Slovakian kokenut, moninkertainen arvokisamitalisti Ján Furucz.

Suomalaisten kokonaispanos kilpailussa oli mainio. Kaikki neljä kilpailijaa pääsivät finaaliin. MM-ensikertalainen Juha Hiirsalmi pääsi finaalissa omalle tasolleen ja sijoittui hienosti viidenneksi. Pronssimitalista hän jäi vain kahdeksan sekuntia. Antti Rusanen oli seitsemäs, Pinja Mäkinen kahdeksas ja Sami Hyvönen neljästoista.

Karsintakilpailu sujui suomalaisilta jopa finaalia paremmin, sillä Rusanen voitti aamupäivällä oman karsintaerän ja Mäkinen sijoittui toiseksi. Toisessa erässä Juha Hiirsalmi oli vasta 17. eli toiseksi viimeinen finaaliin selvinneistä. Sami Hyvönen oli saman erän kymmenes. Sekä karsinnan että finaalin tehtävät olivat MM-kisan arvon mukaisesti haasteellisia ja kukaan ei selvinnyt finaalista virheittä.

Finaalin voittaneella Vetle Ruud Bråtenilla ja kakkosella Waalerillakin oli lopputuloksissa kolme virhettä, Furuczilla peräti viisi.

Kilpailun kuudelle parhaalle oli tarjolla kunniapalkinnoksi lento kuumailmapalloa heti mitalien jaon jälkeen, mutta lento siirtyi myöhempään ajankohtaan sateen ja ukkosen takia.

MM-kisaviikko jatkuu torstaina normaalikilpailulla.

MM-tarkkuussuunnistus, Bristonas Liettua
Tempokisan tulokset: 1) Vetle Ruud Bråten NOR 282 sekuntia, 2) Martin Aarholt Waaler NOR 286, 3) Jan Furucz SVK 329,5, 4) Marit Wiksell SWE 330,5, 5) Juha Hiirsalmi FIN 337,5, 6) Lennart Wahlgren SWE 354,5, 7) Antti Rusanen FIN 362, 8) Pinja Mäkinen FIN 375, 14) Sami Hyvönen FIN 416.

Täydet tulokset