Suomen MM-viestikolmikot nimetty

Suunnistuksen MM-kisat käydään reilun kahden viikon päästä Virossa. Tähän asti avoinna olleet viestikolmikot on nyt nimetty. Naisten joukkueessa sinivalkoisia värejä vievät Venla Harju, Merja Rantanen ja Marika Teini. Miesten joukkueessa Suomea edustavat Miika Kirmula, Aleksi Niemi ja Fredric Portin. Varalla naisissa on Sari Anttonen ja Saila Kinni ja miehissä Otto Simosas  ja Olli-Markus Taivainen.

–  Halusimme antaa nyt nimetyille urheilijoille riittävästi aikaa valmistautua omaan ruutuunsa. Kisaviikon vire ja terveystilanne luonnollisesti vielä katsotaan ennen lopullisen kokoonpanon ja juoksujärjestyksen jättämistä, täsmentää päävalmentaja Petteri Kähäri.

Joukkueiden juoksujärjestykset ilmoitetaan viestiä edeltävän päivän iltana, torstaina 6.7. MM-keskimatkan jälkeen.

Suomella on viime vuodelta puolustettavanaan naisten MM-viestipronssi ja miesten viestin viides sija. Vuosi sitten EM-kilpailuissa naiset saavuttivat viestikultaa.

–  Uskon, että naisemme ovat kultakamppailussa mukana loppuun asti tänäkin vuonna. Naisten joukkueemme on tällä hetkellä äärimmäisen vahva ja tasainen. Maailmancupin jälkeen nimetystä viisikosta kenet tahansa voisi laittaa osuudelle kuin osuudelle, eikä lopputulos siitä merkittävästi muuttuisi suuntaan tai toiseen, Kähäri arvioi.

Myös miesten joukkue kamppaili vuosi sitten Strömstadissa viestimitalista ankkuriosuuden loppulenkille asti. Suomen miesten edellinen viestimitali on vuodelta 2009.

– Miesten viestissä mitalikandidaatteja on rahtusen enemmän kuin naisissa. Mitalia voidaan tällä joukkueella lähteä hakemaan ihan realistisesti ja ilman uhoa. Tavoitteena on lähteä nauttimaan matkasta ja tekemään paineettomasti tasapainoisia suorituksia: sen pitäisi riittää pitkälle molemmissa viesteissä, Kähäri maalailee.

Pääosa MM-joukkueesta leireili Otepäässä kesäkuun alussa. Päävalmentaja kertoo leirin olleen kaikkinensa antoisa ja onnistunut. Etenkin maastomatkojen täsmäharjoitukset tyyppimaastoissa herättelivät joukkuetta kesän myötä lisääntyneestä maaston peitteisyydestä. Sprintissä Tartun ja Viljandin kaltaisia harjoitusalueita ei juurikaan ole, joten leirin sprinttiharjoitusten tavoitteena oli enemmänkin sprintin kilpailuvauhtisten rutiinien hiominen.

Päävalmentajan uskoo joukkueensa olevan valmis taistelemaan MM-mitaleista Virossa. Kähäri kertoo, että joukkueelta vaaditaan maastossa vahvan fysiikan ja taitavuuden lisäksi monipuolista henkistä vahvuutta.

– On oltava kärsivällinen ja tehtävä nöyrästi hyvällä itseluottauksella omaa työtään peitteisillä alueilla, joissa näkyväisyys on rajoittunut ja maaston muotoja vaikea hahmottaa. Pitkällä matkalla korostuu vielä sitkeys ja taistelutahto, kun peitteisyyteen lisätään paikoin erittäin vaikeakulkuiset alueet tuulenkaatoineen. Olen vakuuttunut siitä, että meidän urheilijamme lähtevät valmiina ja nälkäisinä itse kisoihin, Kähäri lupailee.

MM-kilpailut Virossa 30.6.-7.7.

Suomen joukkue MM-kilpailuihin

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail