Laurila ja Hara neljänneksi pyöräsuunnistuksen maailmancupissa

Jussi Laurila ja Marika Hara aloittivat pyöräsuunnistuksen maailmancupin suomalaisista parhaimmin sijoittuen sarjoissaan neljänneksi. Naisten sarjassa suomalaispanosta täydensivät Antonia Haga kuudennella ja Ingrid Stengård seitsemännellä sijalla.

Keskimatkan kilpailu Itävallan Waldviertelissä tarjosi loistavat olosuhteet pyöräsuunnistuksen maailmancupin avaukseen.

– Maasto oli pääosin vanhaa kuusimetsää ja urasto tiheä. Paikoitellen uria oli vaikea havaita kovapohjaisessa maastossa, ja se lisäsi suunnistuksellista vaativuutta. Fyysisesti rankkuutta lisäsi lähes kolmeenkymmeneen asteeseen noussut lämpötila, mutta onneksi metsässä oli pääosin varjoisaa, kuvaili Jussi Laurila olosuhteita.

Miesten kilpailussa käytiin tasainen kärkikamppailu, kun neljä miestä ajoi minuutin sisään. Jussi Laurilan ero voittaja Italian Luca Dallavalleen oli lopulta vain 56 sekuntia.

– Jaksoin pyörittää tänään hyvällä rytmillä, mutta ylämäkiin ei ollut aivan parasta iskua. Yllätyin vähän, kun aloin saamaan aikaisemmin lähteneitä kiinni. Radan loppupuolella tuli pari tyhmää virhettä, mutta ihan lupaavalta tämä vaikuttaa, analysoi Laurila.

Muut suomalaismiehet eivät ehtineet kymppijoukkoon. Kisan hyvin aloittanut Pekka Niemi keskeytti kilpailun käytettyään renkaisiinsa kaikki paikkauspatruunat.

Naisten kilpailussa kärjessä nähtiin tutut nimet, ja suomalaisten paras oli jälleen Marika Hara. Hienosti kymppijoukkoon ajoivat myös Antonia Haga ja Ingrid Stengård.

– Ajo tuntui tänään vaikealta lenkkivauhtiselta menolta. Se saattoi toki johtua lämpöön tottumattomuudesta. Polun risteyksissä joutui välillä katselemaan oikeaa kohtaa. Yksi ratkaiseva väärä risteysvirhe tuli tehtyä, ja siinä kapulakin heitti ketjut pois päältä. Ehkä tämä tukkoisuus vielä voi aueta seuraavissa starteissa, kertoi Hara.

Maailmancup jatkuu Itävallassa sunnuntaina sprinttikilpailulla.

Tulokset, pyöräsuunnistuksen maailmancup, Itävalta, keskimatka

Miehet
1) Luca Dallavalle ITA 1.02.34, 2) Baptiste Fuchs FRA 1.03.06, 3) Krystof Bogar CZE 1.03.13, 4) Jussi Laurila FIN 1.03.30, 5) Ruslan Gritsan RUS 1.04.51, 6) Valeri Gluhov RUS 1.05.18, … 19) Anders Blomster FIN 1.12.13, 24) Kare Kaskinen FIN 1.14.10, 37) Miska Tervala FIN 1.19.15, 40) Petrus Hanhijärvi FIN 1.20.32, Pekka Niemi FIN kesk.

Naiset
1) Martina Tichovska CZE 52.29, 2) Emily Benham GBR 53.15, 3) Gaelle Barlet FRA 53.17, 4) Marika Hara FIN 53.41, 5) Olga Shipilova Vinogradova RUS 54.44, 6) Antonia Haga FIN 54.50, 7) Ingrid Stengård FIN 54.53, 27) Mona Lindroth FIN 1.06.26, 38) Julia Korhonen FIN 1.24.06