Antonia Haga kolmas pyöräsuunnistuksen maailmancupissa

Suomalaisnaiset jatkoivat hyviä ajojaan pyöräsuunnistuksen maailmancupin sprintissä Itävallassa. Antonia Haga ajoi kisan kolmanneksi ja Ruska Saarela viidenneksi. Miesten kilpailussa Jussi Laurila oli kuudes.

Sprinttikilpailussa koeteltiin pyöräsuunnistajien osaamista monella eri osa-alueella. Radan alkuosalla käytettiin mäkistä metsäaluetta ja lopussa urbaania teollisuusalueen ympäristöä. Radoilla nousua kertyi noin kaksi sataa metriä ja laskua sata metriä enemmän.

Naisten kisan voitti Ison-Britannian Emily Benham. Suomen Antonia Haga sijoittui kolmanneksi 26 sekuntia, ja Ruska Saarela viidenneksi, vain 40 sekuntia voittajalle hävinneenä.

–   Ajoin tänään aggressiivisemmin kuin eilen. Kisa oli mukavan vaihteleva, mutta alamäissä ja urilla pysymisessä piti olla tarkkana. Reitinvalintoja piti välillä katsella huolella, kun kaikkialta ei päässytkään sopivasti läpi, kertoi kolmanneksi ajanut Haga.

Marika Haran suoritus hylättiin kun hän ajoi huomaamattaan lopussa olleen pienen kielletyn alueen läpi.

Miesten kilpailun voitti Tsekin Krystof Bogar lähes minuutin erolla. Hyvässä kevätvireessä oleva Jussi Laurila sijoittui kuudenneksi vajaa kaksi minuutti Bogarille hävinneenä.

– Hyvää tasaista vauhtia kulkee mutta kiihdytysominaisuuksia vaativa sprinttiterävyys vielä puuttuu. Pikkuvirheillä kertyi ehkä 40 sekuntia eroa ja pari reitinvalintaa olisi voinut tehdä paremmin. Tämä on ollut kuitenkin hyvä maailmancup-kauden alku ja huomenna on näiden jalkojen bravuurimatka, kertoi Laurila.

Suomalaismiehet pysyivät vauhdissa mukana myös laajemmalla joukolla, kun Pekka Niemi, Anders Blomster ja Kare Kaskinen sijoittuivat kahdenkymmenen joukkoon.

Maailmancup jatkuu Itävallassa maanantaina pitkän matkan kilpailulla.

Tulokset, pyöräsuunnistuksen maailmancup, Itävalta, sprintti

Miehet
1) Krystof Bogar CZE 22.59, 2) Vojtech Ludvik CZE 23.57, 3) Simon Braendli SUI 24.36, 4) Anton Foliforov RUS 24.46, 5) Baptiste Fuchs FRA 24.48, 6) Jussi Laurila FIN 24.54, … 11) Pekka Niemi FIN 25.19, 14) Anders Blomster FIN 25.35, 16) Kare Kaskinen FIN 26.00, 35) Miska Tervala FIN 27.48, 48) Petrus Hanhijärvi 29.29

Naiset
1) Emily Benham GBR 25.54, 2) Martina Tichovska CZE 26.13, 3) Antonia Haga FIN 26.23, 4) Gaelle Barlet FRA 26.35 5) Ruska Saarela FIN 26.36, 6) Hana Garde FRA 27.13, … 12) Ingrid Stengård FIN 29.05, 23) Mona Lindroth FIN 31.18, 30) Julia Korhonen FIN 36.39, Marika Hara hyl.

Kaikki tulokset: http://www.wmtboc2018.at/mtbowc2017/