Leimaus-leiri alkaa maanantaina 5.6.

Suunnistuksen nuorten suurleiri, Leimaus-leiri pidetään Kuortaneen Urheiluopistolla 5.6. – 8.6. 2017. Leiri järjestetään nyt 16:tta kertaa ja ensimmäistä kertaa Etelä-Pohjanmaalla ja Kuortaneella.

Leirille on ilmoittautunut 1305 nuorta suunnistajaa ja 404 ohjaajaa, joten leirin kokonaisvahvuus on 1709 osallistujaa. Leiri on Kuortaneen Urheiluopiston historian suurin yksittäinen tapahtuma. Mukana on ensimmäistä kertaa suunnistajia myös ruotsinkielisiltä alueilta.

Leiriläiset majoittuvat Kuortaneen Urheiluopistolla. Peruspaikkojen lisäksi pedataan reilut 400 lisäpatjaa. Urheiluopiston majoitustilojen lisäksi leiriläisiä majoittuu lattiamajoituksessa opiston luentotiloissa sekä Kuortaneen Lukion tiloissa. Lisäksi osa leiriläisitä majoittuu myös perinteisesti teltoissa joko ulkona tai Kuortanehallin sisätiloissa.

Ilman hyvin ajoitettua ja laadukasta ruokahuoltoa leiriläisten elämästä Kuortaneella ei tulisi mitään. Aamupuuroa keitetään 650 litraa, ruisleipää on varattu reilusti yli 400 kg, jauhelihaa on tilattu 310 kg ja iltapalajogurtteja yhteensä 5500 kpl. Leimaus-menussa on tarjolla leirin ajan myös tuotteet Kartta, Kompassi ja Maali. Mitä ne ovat? Kannattaa tulla selvittämään asia paikan päälle Ravintola Aaltoon.

Nuorimmat leiriläiset (8 – 12 v.) aloittavat leirinsä viuhkasuunnistusharjoituksella Aholankankaalla ja vanhemmat leiriläiset (13 – 18 v.) harjoittelevat rastinottoa Sysilammen harjoituksessa. Leirin virallinen avaus on maanantai iltana Kuortane Stadionilla, josta leiriläiset siirtyvät Iltasprintti -harjoitukseen Kuortaneen keskustaan. Tätä harjoitusta yleisönkin on helppo tulla seuraamaan. Sprinttiharjoituksen maalialue sijaitsee kauppakeskus Kuurnan takana.

Tiistaina ja keskiviikkona suunnistetaan Kainuunvuoren, Rumanvuoren, Jokikallioiden ja Oijoosvuoren maastoissa. Näin monen alueen käyttö on vaatinut usean maanomistajan suostumuksen, josta olemme heille todella kiitollisia. Leiri päättyy torstaina leiriviestiin, joka juostaan Aholankaan nopeakulkuisessa kangasmaastossa. Joukkueiden kokonaismäärän on aiempina vuosina ollut yli 200 ja odotamme sen ylittyvän tänäkin vuonna.

Pääratamestari Ville Sivén apujoukkoineen on laatinut eritasoisille leiriläisille taitotasoon sopivat monipuoliset harjoitukset. Pienimmille leiriläisille on tiedossa rastireittiä, tukireittiä ja oikeaa suunnistusta. Isommat leiriläiset saavat harjoitella suunnistustekniikkaa monipuolisilla käyrä-, veto- ja kaksintaisteluharjoituksilla. Multitekniikka- ja microsuunnistusharjoituksia tarjotaan vanhimmille ja jo taitavammille (16 – 18 v.) suunnistajille. Seitsemälle eri kartalle on laadittu 90 eri rataa ja metsään on viety yli 300 rastia.

Rastien metsään viemisestä, 16 000 kartan tulostamisesta ja harjoitusten käytännön pyörittämisestä vastaa Kuortaneen Kunnon suunnistus-ja hiihtojaosto innokkaiden talkoolaisten avustuksella. Ilman talkoojoukkoja tällaisen tapahtuman järjestäminen olisi mahdotonta.

Leirisivut