Koovee ylivoimaiseen voittoon pyöräsuunnistuksen SM-viestissä

Kaksi maajoukkuenaista, Marika Hara ja Henna Saarinen ottivat kolmannen perättäisen SM-viestin voiton nimiinsä. Koovee on hallinnut viime vuodet naisissa pyöräsuunnistusta, sillä seura on vuoden 2014 hylkäystä lukuunottamatta pitänyt kovinta vauhtia pyöräsuunnistusviestissä vuodesta 2013. Tälläkin kertaa naiskaksion vauhti oli täysin ylivoimaista ja kakkoseksi ajanut Kokkolan Suunnistajien Marja Penttilä ja Ruska Saarela jäivät voittajista lähes 12 minuuttia. Pronssia otti Asikkalan Urheilijoiden sisarpari, Mia ja Mona Lindroth.

Koovee oli tyytyväinen voittoon ja siihen, että kokemuksen tuoma varmuus kantaa.

– Kun on ekana k-pisteellä ei tarvitse enää muista välittää, hyvän alun kilpailulle antanut Saarinen naureskeli hyviä lähtöasetelmia.

– Meillä on molemmilla viestikokemusta ja silloin ei tarvitse jännittää kisaan lähtöä. Kokemus auttaa myös luottamaan itseensä ja omaan tekemiseen, Marika Hara pohdiskeli.

Koovee johti kilpailua alusta lähtien ja ero takana tuleviin kasvoi parilla minuutilla per osuus. Pyöräsuunnistusviesti suunnistetaan kahden suunnistajan pariviestinä siten, että kumpainenkin joukkueen jäsen suunnistaa kolme osuutta.

– Menin varman päälle ja tein perustyötä. Ajattelin, että jos tarvetta, Marika ratkaisee. Kyllä tässä hiki tulee, kun täysillä vetää. Se motivoi pyöräsuunnistamaan, kun tulee tällaisia päiviä, jolloin pääsee ajamaan kovaa ja rastit halkee, Saarinen iloitsi päivän hyvästä suorituksesta.

Miesten viestissä kamppailu mitaleista oli tiukempi, joskin myös miehissä voiton otti selvin sävelin maajoukkuekaksikko, OK Trianin Anders Blomster ja Jesper Lindahl, joskin jälkimmäinen suunnistaa vielä nuorten maajoukkueessa. Viestimestaruus oli molemmille ensimmäinen

– Minulla taitaa olla neljä vuotta edellisestä onnistuneesta viestistä, joten hienoa, että huono viestikarma vihdoin hellittää. Suoritus oli suunnistuksellisesti puhdas, vaikka eilinen kisa vei parhaan terävyden ajosta, Blomster kertoili.

– Meillä oli tasaisen kova tiimi. Otin tarkasti joka välin ja painoin siellä, missä pystyin, Lindahl kertoili hyvin sujuneesta kisasta ja siitä, mikä teki OK Trianista niin vahvan tänään.

Hopeaa otti Kankaanpään Suunnistajat kaksi minuuttia voittajia hitaanpana. Viimeiselle osuudelle kolmantena maastoon lähtenyt Pekka Niemi ajoi puhtaasti ja hyvällä vauhdilla ja nosti joukkueensa lyhyemmän hajonnan turvin ohi Rastivarsojen Verneri Niemisen. Näin olleen kahden nuoren miehen, Niemisen ja Miska Tervalan oli tyytyminen pronssiin.

– Viimeisellä osuudella tuli varmisteltua, ettei tarvinnyt keskeyttää. Tyytyväinen voin päivään olla. Jalat toimi joka osuudella ja lopussa sai vielä luukuttaa, kun rastit olivat tuttuja. Loppusuoralla pystyi huokaisemaan, kun ketään ei pärästä tullut, Nieminen iloitsi hyvästä suorituksesta eikä jäänyt harmittelemaan parin minuutin päähän jäänyttä hopeaa.

Hopeamitalisti Pekka Niemi ajoi kilpailun parinaan vasta muutaman vuoden pyöräsuunnistusta harrastanut Pasi Pyykönen. Mitali, ja hopeinen sellainen, oli kaksikolle mukava päätös viikonlopulle.

– Alussa oli paljon latausta ja lähdin seuraamaan muita. Kahdella viimeisellä vauhti ja tekeminen alkoi sujua ja Pekka hoiti loput. Onhan se mukavaa ja motivoivaa, kun on talven harjoitellut ja tulee onnistumisia. Hyviä suorituksia osasin odottaa, mutta en mitalia, Pyykönen iloitsi ensimmäisestä pyöräsuunnistuksen SM-mitalistaan.

Kilpailun tulokset http://kouvolansuunnistajat.fi/kilpailu/sm-pyorasuunnistus-2017/