Nuorten joukkueet kesän arvokisoihin nimetty

Nuorten joukkueet nuorten MM- ja EM-kilpailuihin nimettiin Tampereella tänä viikonloppuna käytyjen viimeisten näyttökilpailujen jälkeen. Valinta tehtiin suoraan valintaohjeiden mukaisella pisteytysjärjestelmällä.

– Meillä oli paljon kovia nuoria tyrkyllä arvokilpailujoukkueisiin, ja jokaisella potentiaalisella urheilijalla on ollut aikaa antaa näyttöjä nyt kevään ja alkukesän aikana. Marginaalit olivat pieniä ja paljon kovia urheilijoita jäi myös joukkueiden ulkopuolelle, nuorten päävalmentaja Örn harmittelee positiivistä ongelmaa.

Näyttökilpailuissa painotettiin hyviä sijoituksia nuorten kotikisojen kaltaisissa maastoissa ja niitä saatiinkin nyt viikonloppuna. Mukana kilpailussa oli myös kovia kansainvälisiä nimiä, joista saatiin hyvä peilauskohta nuorten vauhdista.

– Nyt valitussa nuorten MM-joukkueessa lähes kaikki urheilijat ovat kokeneita arvokisakävijöitä ja jokaisella heillä on mahdollisuus taistella mitaleista tulevissa kotikilpailuissa. Kun mitalikandidaatteja on näin laaja rinki, väkisinkin joku onnistuu. Emme todellakaan ole yhden kortin varassa. Tämä on huikea kansainvälisestikin kovatasoinen porukka, Örn kehui joukkuettaan.

Nuorten MM-kilpailut käydään Tampereella 9.-16.7.

Nuorten EM-kilpailut, jossa kilpailevat 16- ja 18-sarjalaiset käydään 29.6.-2.7. Slovakiassa. Monet nuorten EM-kilpailuissa olevista nuorista kilpailevat myös MM-kilpailuissa.

– Nuorten EM-kilpailut on hyvä tapa valmistautua MM-kisoihin: Nuoret saavat kolme kovaa kisastarttia, mutta muuten harjoittelu on kevyttä,  Örn pohdiskelee ja muistuttaa, että nyt viimeistä vuottaan nuorissa juokseva MM-joukkueessa tänäkin vuonna mukana oleva Olli Ojanaho juoksi vuonna 2015 molemmat kilpailut ja saavutti niissä yhteensä viisi kultamitalia.

Suomen joukkue NMM-kilpailuihin:

Miehet: Ollipekka Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat, Akseli Ruohola MS Parma, Aleksi Sorsa Espoon Suunta, Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat. Varalla: Teemu Eerola Tampereen Pyrintö

Naiset: Lotta Eerola Tampereen Pyrintö, Alexandra Enlund IF Femman, Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Amy Nymalm Pargas IF, Anu Tuomisto Vaasan Suunnistajat. Varalla: Anni Haanpää Tampereen Pyrintö

Suomen joukkue NEM-kilpailut

Pojat 18: Aaro Aho Valkeakosken Haka, Mikko Eerola Tampereen Pyrintö, Niklas Heikkilä Kouvolan Suunnistajat, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima. Varalla: Daniel Koivisto Kymin Suunnistajat.

Tytöt 18: Lotta Eerola Tampereen Pyrintö, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Jasmiina Rantala Rasti-Lukko, Anu Tuomisto Vaasan Suunnistajat. Varalla Leenukka Hanhijärvi Espoon Akilles.

Pojat 16: Topias Arola Paimion Rasti, Leo Matinheikki Tampereen Pyrintö, Touko Seppä Turun Suunnistajat, Lauri Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat. Varalla: Pyry Willman Rastikarhut.

Tytöt 16: Ida Haapala Espoon Suunta, Melina Lahdenperä Espoon Suunta, Elisa Mattila Kouvolan Suunnistajat, Maria Määttänen Espoon Suunta. Varalla: Oona Luoma Ulvilan Ura.

Näyttökisojen pisteet 2017