Maajoukkueen matkassa: Otto Simosas löysi rentouden tekemiseen

MM-kisojen ensikertalainen, sprinttimatkalle valittu OK Triania edustava Otto Simosas, on ottanut tällä kaudella suuren harppauksen kohti Suomen kärkeä. Myös maailmancupin avauskierrokselle valittu Simosas oli tyytyväinen tiukan kisarupeaman lopputulokseen.

– Maailmancupista jäi hyvät fiilikset. Sprintin finaali oli tavoitteena ja se toteutui. Se oli kova juttu.

Simosas juoksi myös maailmancupin avaavassa sprinttiviestissä Turussa kolmannen osuuden. Joukkue sijoittui parhaana suomalaisjoukkueena viidenneksi. Keskimatkan kilpailulleen Simosas antoi tyydyttävän arvosanan ja iloitsi, että sai viimeisen kilpailupäivän pitkän takaa-ajon aikana tsempattua ja nostettua sijoituksen yhdeksänneksitoista. Se oli samalla hänen paras henkilökohtainen aikuisten arvokisasijoituksensa. Luotto omaan suorituskykyyn sai vahvistusta ja hän lähtee positiivisin fiiliksin kohti MM-kisoja.

Simosas haki vauhtia uuteen kauteen harjoittelemalla loppuvuoden tanskalaisseura OK Pan Århusin kanssa. Neljän kuukauden harjoittelu käytännössä Tanskan maajoukkueen kanssa samoissa treeneissä toi lisää uskoa omaan tekemiseen, kun huomasi että samalla pystyy haastamaan myös parhaita. Tanskasta jäi käteen myös suoritusrentous.

– Onnistumiset tulee kun niiden aika on. Aikaisemmin suoritukset ovat olleet ailahtelevampia ja olen puristanut liikaa. Liika yrittäminen on nyt jäänyt.

Tanskaan Simosas päätyi ensisijaisesti hyvien treenimahdollisuuksien perässä. Suomenruotsalaiselle Ruotsi tuntui olevan liian lähellä ja haussa oli jotakin erilaista. Århus oli ollut esillä mahdollisena vaihtokohteena ja seurakaverin positiiviset kokemukset vahvistivat valintaa. Tanskassa suomalaissuunnistaja otettiin pieneen ja tiiviiseen suunnistusporukkaan todella hyvin mukaan.

– Treenimielessä harjoitukset olivat hyvin saman tyyppisiä mitä Suomessakin on tehty, mutta yhteishenki oli eri tasolla, kun maajoukkue asuu samassa kaupungissa ja käy samoissa treeneissä.

MM-kisapaikka on ollut Simosaksen hyvin sujuneen kauden päätavoite ja hän on ollut paikan suhteen luottavainen. Viroon hän lähtee hyvillä mielin.

– Kisoista lähdetään hakemaan kauden parasta ja nauttimaan ilman liiallisia paineita. Pieni paine on hyvästä ja sen tiedostaa että sitä tulee olemaan jonkin verran. Jos sprintissä tulee hyvä suoritus, sillä on realistista päästä 15. joukkoon.

Suunnistuksen MM-kisat Virossa alkavat 29.6. Kisasivut http://woc2017.ee/