Venla Harju mc-sprintin kuudes

Venla Harju oli paras suomalainen Lohjan keskustassa juostussa maailmancup-sprintin finaalissa. Harju jäi voittajalle, lopussa yli 10 sekunnin eron Ruotsin Tove Alexanderssoniin repineeseen Tanskan Maja Almiin 33 sekuntia. Pronssia kilpailussa otti niin ikään ruotsalainen Lina Strand.

Harjun suoritus oli tasapainoinen ja nainen olikin tyytyväinen, kun iskua löytyi päivän toiseen kilpailuunkin. Aamupäivällä juostiin sprintin karsinta.

– Nyt on todella hyvä fiilis, kun pystyin vielä lopussa kiristämään vauhtia, vaikka tuntui pahalta. Matkalla tuli koko ajan kannustusta  ja rata tarjosi sopivasti sprinttihaasteita, mutta ei ollut turhaa kikkailua, Harju kiitteli kotiyleisöä ja rataa.

Muista tiensä finaaliin selvittäneistä suomalaisista vähitellen hyvään vauhtiin päässyt Merja Rantanen oli 11., Sari Anttonen 15., Kirsi Nurmi 17., Marika Teini 22. ja Sofia Haajanen 24.

– Olen tyytyväinen, sillä suoritus oli hyvä ja juoksusta alkaa nyt löytyä sitä, mitä siinä kuuluukin olla. Nautin kovista kilpailuista ja kyllä tämä hauskaa oli, Rantanen iloitsi maalissa.

Myös suomalaismiehissä riitti ilon aihetta, kun nuori Aleksi Niemi otti uransa parhaan sijoituksen ollen maailmancupin 13. Ero kilpailun voittaneeseen, ensimmäisen maailmancupvoittonsa saavuttaneeseen belgialaiseen, Yannick Michielsiin oli 44 sekuntia.

– Radanvarrella sai koko ajan kannustusta ja se toi lisäspurttia, vaikka fyysisesti oli muuten löysä päivä. Olen onnellinen, että pääsin finaaliin ja pystyin tekemään yhtä reitinvalintaa lukuunottamatta hyvän suorituksen, Niemi kertoi kotikentän tuomasta lisäpotkusta.

Toinen finaaliin päässyt suomalainen Otto Simosas oli lopulta 28.

Sprintin hopeaa sai vain kaksi sekuntia voittajaa hitaampi, moninkertainen sprintin maailmanmestari Sveitsin Matthias Kyburz. Pronssia kilpailussa otti Ruotsin Emil Svensk.

– Vaikka minut tunnetaan juoksijana, voin vihdoin sanoa olevani myös suunnistaja. Olen tottunut suomalaisiin sprintteihin ja oli kiva voittaa täällä, kolmatta vuotta suomalsseura Turun Metsänkävijöitä edustava, yleisurheilijana kovia suorituksia tehnyt Michiels iloitsi.

Suomen päävalmentaja Petteri Kähäri oli tyytyväinen joukkueensa panokseen.

– Venlan podium-sija oli odotettu ja Merjan juoksu oli ilahduttava vaisumman kevään jälkeen. Miehissä Aleksi teki erinomaisen vedon ja Oton suorituskin oli suunnistuksellisesti hyvä, vaikka jalka olikin tänään raskas, Kähäri iloitsi.

Maailmancupin Suomen-kiertue jatkuu välipäivän jälkeen Lohjalla juostavalla keskimatkalla.

Maailmancup Sprintti, Lohja

1) Maja Alm DEN 12.18, 2) Tove Alexandersson SWE 12.28, 3) Lina Strand SWE 12.43, 4) Karolin Ohlsson SWE 12.45, 5) Sabine Hauswirth SUI 12.47, 6) Venla Harju FIN 12.52, Galina Vinogradova RUS 12.51, Natalie Gemperle RUS 12.51, 11) Merja Rantanen 13.00, 15) Sari Anttonen 13.11., 17) Kirsi Nurmi 13.16, 22) Marika Teini 13.33, 24) Sofia Haajanen 13.36

1) Yannick Michiels BEL 12.28, 2) Matthias Kyburz SUI 12.30, 3) Emil Svensk SWE 12.49, 4) Martin Regborn SWE 12.50, 5) Antonia Martinez Perez ESP 12.53, 6) Frederic Tranchand FRA 12.59, Vojtech Kral CZE 12.59,…, 13) Aleksi Niemi FIN 13.12, 28) Otto Simosas FIN 13.33.

Tulokset