Marika Teini mc-keskimatkan viides

Marika Teini onnistui suomalaisnaisista parhaiten ja oli Lohjalla käydyn maailmancupin keskimatkan viides. Ero ylivoimaisen voiton ottaneeseen Ruotsin Helena Janossoniin oli 1.48. Hopeaa kilpailussa otti Venäjän Natalia Gemperle ennen Ruotsin Lina Strandia.

Teini oli tyytyväinen suoritukseensa alavireisesti menneen sprintin jälkeen.

– Näin siitepölykaudella fysiikasta jää puuttumaan se 10 %. Keskimatkalla se ei haittaa niin paljon, kun sprintissä, kun koko ajan ei tarvitse iskeä maksimia, Teini harmitteli.

Teini selvisi 4,6 kilometrin radasta ilmon isompia virheitä.

– Suunnistus sujui hyvin ja sijoitukseen olen tyytyväinen. Meno tuntui kyllä hirveeltä varsinkin tiepätkillä, jossa tiesi, että pitäisi pystyä päästelemään. Sitä ihmettelin, että missä täällä on ne urat, jotka ne 100 edellä mennyttä naista on tehnyt, maailmancupin minitourneen viimeisen osakilpailun väliin jättävä Teini kertoili.

Teinin takana Sari Anttonen teki hienon suorituksen ja oli 8.

– Päätin, että tänään keskitytään suunnistukseen ja tehdään hyvä suoritus ja onnistuin tavoitteissani. Hienoa, kun olen tällä kaudella saanut keskimatkan hallintaan, Anttonen iloitsi.

Lopussa huonon reitinvalinnan tehnyt Saila Kinni oli 12., Venla Harju 15., Merja Rantanen 19., Sofia Haajanen 28., Miia Niittynen 31. ja Kirsi Nurmi 39.

-Naisilta saatiin hyvä kokonaispanos, kun 5 urheilijaa oli 20 joukossa. Marikalta saatiin erinomainen suoritus siitepölyoireisiin nähden, päävalmentaja Petteri Kähäri iloitsi.

Portin niukasta 10 parhaan ulkopuolella

Suomalaismiehistä keskimatkan parasta vauhtia piti Fredric Portin, joka oli lopputuloksissa 12.

– Voin olla tyytyväinen, että mitään isompaa virhettä ei tullut, mutta yksi reitinvalinta oli kyllä huono. Lopussa suunnistus oli vähän liian passiivista aggressiivisen alun jälkeen. Matkavauhti oli kyllä hyvä, mutta lopussa en pystynyt oikein puristamaan, Portin analysoi suoritustaan.

Portinin ero voittajaan Ruotsin Martin Regborniin oli 1.16. Ruotsalaiset näyttivät olevansa kovassa kunnossa, sillä keskimatkan 10-kärjestä löytyy seitsemän ruotsalaista. Ruotsalaisten ylivaltaa rikkoo toiseksi suunnistanut norjalainen Olav Lundanens, sijalle neljä juossut Sveitsin Matthias Kyburz ja kuutos sijalta löytyvä norjalainen Eskil Kinnenberg. Pronssia kilpailussa otti ruotsin William Lind.

Muista suomalaisista nuorissa vielä suunnistava Olli Ojanaho teki hienon juoksun ja oli 15. Miika Kirmula oli 24., Olli-Markus Taivainen 31., Aleksi Niemi 34., Otto Simosas 36., Elias Kuukka 45. ja Einari Heinaro 47.

– Ruotsalaisilla oli tänään kova kokonaispanos. Ollilta nähtiin järkyttävän kova kisa näin kovatasoisessa porukassa, päävalmentaja kehui varamiehen paikalta joukkueeseen noussutta Ojanahoa.

Suomessa juostu maailmancupin avauskierros päättyy sunnuntaina Lohjalla juostavaan pitkän matkan takaa-ajokilpailuun. Takaa-ajon erot lasketaan sprintinkarsinnan ja keskimatkan tuloksista siten, että sprinttifinaalin 10 parasta urheilijaa saavat vielä bonussekunteja.

Maailmancupin tulokset

 

Klo 17 Juttuun lisätty miesten kisa.