Suomesta kuusi naista ja kaksi miestä mc-sprintin finaaliin

Suomalaisnaisista kuusi urheilijaa, Venla Harju (9.), Sari Anttonen (11.), Marika Teini (18.), Merja Rantanen (19.), Sofia Haajanen (28.) ja Kirsi Nurmi (32.) selvittivät tiensä illalla Lohjan keskustassa käytävään finaaliin, kun taas Miia Niittynen ja Saila Kinni jäivät finaalin ulkopuolelle. Niittysen finaalipaikka jäi vain kahden sekunnin päähän.

– Maailmancupissa on paljon väkeä ja finaaliin pääsy ei ole itsestäänselvyys. Lähdin karsintaan samalla ajatuksella kuin tavalliseen kilpailuun. Karsinta oli vaikeampi kuin odotin, joten finaalikin voi olla. Nyt vain lepoa ja ruokaa, Sari Anttonen kertoi tunnelmiaan ja odotuksiaan Lohjan keskustassa juostavaan finaaliin.

Karsinnan voiton jakoi kolme naista: Tanskan Maja Alm, Sveitsin Sabine Hauswirth ja Ruotsin Helena Jansson.

Miehissä 40 parhaan joukkoon selvittivät tiensä suomalaisista vain Aleksi Niemi (28.) ja Otto Simosas (30.). Sijalla 42 ollut Olli Ojanaho jäi finaalipaikasta vain kaksi sekuntia. Karsinnan voiton otti Ruotsin Martin Regborn ennen Belgian juoksutykki Yannick Michielsiä ja Sveitsin Daniel Hubmannia.

– Miehissä pitää olla todella hyvä suoritus päästäkseen jatkoon. Otto ja Aleksi osoittivat olevansa Suomen ykkösmiehiä tällä matkalla. Venlan lisäksi muiltakin naisilta voidaan odottaa hyviä sijoituksia 10 parhaan joukkoon, päävalmentaja Petteri Kähäri ennakoi.

Suomen miehistä finaalin ulkopuolelle jäivät Ojanahon lisäksi Einari Heinaro, Fredric Portin, Miika Kirmula, Elias Kuukka ja Olli-Markus Taivainen.

Lohjan Myllynummen asuinalueella käydyn haastavan sprinttikarsinnan panoksia lisäsi 40 parhaan suunnistajaan finaaliin pääsyn lisäksi se, että sprintinkarsinnan aika yhdessä lauantaisen keskimatkan ajan kanssa määrittää sunnuntaina käytävän pitkän matkan takaa-ajon lähtöjärjestyksen ja aikaeron. Lisäksi finaalin 10 parasta urheilijaa saa bonussekuntteja sunnuntain kilpailuun.

Sprintin finaali tulee suorana lähetyksenä Yle TV2:lta klo 18-20.

Tulokset ja finaalin lähtölistat: http://owcup2017.fi/results/