Michiels ja Kemp Huippuliigan voittoon

Sipoon Nikkilään rakennettu vauhdikas sprinttirata ajoi Suomen suunnistusparhaimmiston fyysisesti haastaviin suorituksiin. Parasta vauhtia miesten kilpailussa esitti Turun Metsänkävijöitä edustava Yannick Michiels, joka onkin tunnettu kovasta menostaan niin juoksuradalla kuin sprinttikilpailuissa. Michielsin voitto irtosi 37 sekuntia ennen jaetulle toiselle sijalle juosseita Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemeä ja järjestävän seuran, OK Trianin Otto Simosasta.

– Suoritus oli lähellä täydellistä ja uskon tehneeni oikeita reitinvalintoja. Näin minuutin edellä lähteneen Jesse Laukkarisen ja sain hänen avullaan oiottua mutkia, Michiels iloitsi hyvästä menostaan.

Toiseksi tullut Aleksi Niemi oli tyytyväinen, että hyvän talvikauden tulokset alkavat vihdoin näkyä.

– Suoritus oli sujuvaa ja taidolliseseti voin olla tyytyväinen. Puolenvälin kartanvaihdon jälkeen meno alkoi tuntua reisissä, mutta niin varmaan kaikilla muillakin, Niemi kertoi suorituksestaan.

Myös Otto Simosas oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka reitinvalinnat jäivätkin mietityttämään.

– Meno tuntui hyvältä ja tulos osoittaa, että suorituksenhallinnassa on menty eteenpäin. Tämä oli askel oikeaan suuntaan, Simosas iloitsi.

Huippuliigan kärkipaikkaa ennen kahden viikon päästä juostavaa finaalia pitää tänään neljänneksi suunnistanut Paimion Rastin Frederic Tranchand ennen 30 pistettä perässä tulevaa Fredric Portinia.

Tasainen kilpailu naisissa

Naisten kilpailun voitto meni  Angelniemen Ankkurin Emily Kempille. Voitto irtosi vain kahdella sekunnilla ennen SK Pohjantähteä edustavaa Marika Teiniä ja IFK Göteborgin väreissä juoksevaa Kirsi Nurmea.

– Reitinvalinnoista oli vaikea tietää, mennäkö oikealta vai vasemmalta, mutta muuten rata ei ollut vaikea ja se sopi minulle. Olen todella onnellinen ja tyytyväinen suoritukseen. Se riittää, oli sija mikä tahansa, Kemp kertoi tunnelmia ennen voiton ratkeamista.

Talvella jalkaongelmista kärsinyt Marika Teini iloitsi hyvästä sijoituksesta, vaikka alla ei montaa sprinttitreeniä vielä ollutkaan.

– Näköjään tämä palautuu mieleen nopeasti ja meno oli sujuvaa. Pelko persiissä sai kisaan lähteä, kun sprinttejä on tullut juostua niin vähän, Teini iloitsi.

Myös Nurmi oli onnellinen hyvästä sijoituksesta ja siitä, että itseluottamus alkaa vähitellen löytyä suoritukseen.

– Jalat eivät tuntuneet tänään kovin hyviltä ja meno ei ollut aggressiivista, mutta voin olla tyytyväinen, että suoritus oli kontrolloitu. Viime viikonlopun hyvä suoritus toi itseluottamusta tekemiseen, nykyisissä kotimaastoissaan Göteborgissa juostussa 10mila-viestissä onnistunut Nurmi kertoi tunnelmistaan.

Naisten Huippuliigan kärki kolmen osakilpailun jälkeen on tasainen Marika Teinin johtaessa 10 pisteellä Emily Kempiä ja 24 pisteellä perässä tulevaa Venla Harjua.

Tulokset, Huippuliiga sprintti, Sipoo

1) Yannick Michiels Turun Metsänkävijät 12.35, 2) Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö & Otto Simosas OK Trian 13.12, 4) Joni Hirvikallio Koovee 13.16, 5) Andrei Hramov Hiisirasti & Fredric Portin Paimion Rasti 13.26

1) Emily Kemp Angelniemen Ankkuri 13.57, 2) Kirsi Nurmi IFK Göteborg & Marika Teini SK Pohjantähti 13.59, 4) Sari Anttonen Keuruun Kisailijat 14.07, 5) Venla Harju Tampereen Pyrintö & Anna Närhi IFK Göteborg 14.13

Täydelliset tulokset järjestävän seuran sivuilta

Huippuliigan pistetilanne (päivittyy myöhemmin)