Mikko Salonen Olympiakomitean toimitusjohtajaksi

Mikko Salonen on valittu Olympiakomitean toimitusjohtajaksi.

Suunnistusliiton entinen toimitusjohtaja ja Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) nykyinen varapuheenjohtaja Mikko Salonen on valittu Olympiakomitean uudeksi toimitusjohtajaksi. Viime vuosina Salonen on toiminut Blom Kartta Oy:n toimitusjohtajana, ja hän aloittaa uudessa tehtävässään elokuun puolivälissä.

Valon ja Olympiakomitean toiminnot yhdistyivät 1.1.2017. Olympiakomitea vastaa uuden roolinsa  mukaisesti huippu-urheilun kehittämisestä sekä suomalaisten liikuttamisesta. Olympiakomitean toimintaa ohjaa liikunnan ja urheilun yhteinen menestyssuunnitelma.

 –  Viimeisten vuosien aikana suomalaisessa urheilussa on tehty paljon rakenteellisia muutoksia. Tämä työ on nyt hyvin pitkälle valmis ja on aika keskittyä oman toimintamme kehittämiseen ja sitä kautta koko liikunnan ja urheilun kentällä tuloksen tekemiseen, toteaa Salonen Olympiakomitean tiedotteessa.

– Huippu-urheilussa on parhaillaan käynnissä tärkeä valmistautuminen PyeongChangin 2018 olympialaisiin ja Tokion 2020 olympiaprojekti on myös käynnistynyt. Liikkeen lisäämisellä on iso merkitys meidän kaikkien hyvinvoinnille ja Suomen elinvoimaisuudelle. Haluan korostaa myös urheiluseurojen merkittävää roolia jatkossakin suomalaisessa liikuntakulttuurissa, jatkaa Salonen.

 – Olen erittäin tyytyväinen siitä, että Olympiakomitea saa käyttöönsä Mikon laajaa liiketoiminnan osaamista sekä tuloksen tekemiseen liittyvää systemaattista ja dynaamista otetta. Suomalaisen urheilun suunta on oikea ja isojen tehtyjen muutosten jälkeen aiomme keskittyä strategisten valintojen toteuttamiseen päivittäisessä työssä. Toivotan Mikon tervetulleeksi Olympiakomiteaan sekä koko urheiluyhteisöön, sanoo Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.