Harju ja Ojanaho takaa-ajon suomalaisnimet

Venla Harju ja Olli Ojanaho olivat suunnistuksen maailmancupin takaa-ajokisan suomalaisnimet. Harju oli naisten kisassa seitsemäs ja vielä nuorten sarjassa kilpaileva Ojanaho miehissä 12. Pitkän matkan takaa-ajon voittoon taistelivat Ruotsin Tove Alexandersson ja Norjan Magne Dähli.

Dähli nousi voittoon sijalta 16, yli kolmen minuutin takaa kärjen jälkeen. Lopullinen ratkaisu syntyi vasta loppukirissä, kun Dähli puristi väkisin voittoon kaksi sekuntia ennen Ruotsin William Lindiä ja viisi sekuntia ennen Ruotsin Emil Svenskiä.

– Ajattelin ennen lähtöä, että ero kärkeen on liian suuri, mutta vaikean alun jälkeen pääsin paremmin kisaan kiinni ja lopussa tunsin oloni todella vahvaksi, Dähli summasi tiukan taiston jälkeen.

Ojanaho lähti pitkän matkan kisaan sijalta 15 ja nousi lopulta sijalle 12. Se on nuoren miehen toistaiseksi paras sijoitus aikuisten arvokisatasolla.

– Sijoitus oli yllätys, siihen olen tosi tyytyväinen. Fyysinen vire oli hyvä, taidollisesti tein omaa perustasoani. Alussa mentiin älytöntä vauhtia. Loppumatkalla en lähtenyt liikaa jahtaamaan muita, vaan otin varman päälle, Ojanaho kertasi puolentoista tunnin kisaansa.

Suomen miehistä myös Miika Kirmula (16.) ja Otto Simosas nostivat sijoitustaan reippaasti. Kirmula oli tyytyväinen maailmancup-viikonlopun antiin.

– Tämä oli onnistunut viikonloppu. Takaa-ajossa jaksoin fyysisesti hyvin ja perhoshajonnoissa onnistuin. Jyrkissä ylämäissä olin muihin nähden vähän heikommilla, Kirmula mietti.

Venla Harju oli takaa-ajon seitsemäs. Kuva: Paula Lehtomäki

Naisten kisassa Tove Alexandersson ajoi kisan puoliväliin mennessä kärjessä lähteneet Tanskan Maja Almin ja Ruotsin Helena Janssonin kiinni. Kolmikko eteni pitkään yhdessä, kunnes Alexandersson teki lopullisen ratkaisun radan loppuosalla.

Suomen naisten paras oli Venla Harju, joka oli seitsemäs, 5.44 kärjelle jääneenä. Merja Rantanen nousi sijalle 11 ja Saila Kinni sijalle 13. Harju oli tyytyväinen koko kevään jatkuneeseen hyvään vireeseensä.

– Pystyin taistelemaan letkassa kovissa paikoissa. Pitkissä ylämäissä taistelin muiden mukana ja sain alamäissä kurottua kiinni. Taktiikkana oli vähän ­­katsella, mitä muut tekevät, lähtöpaikka oli hyvä, ja siinä mielessä kortit tähän kisaan olivat hyvät, Harju pohti.

Päävalmentaja Petteri Kähäri sai Lohjan maailmancupissa viimeiset näytöt MM-valintoja varten. MM-kisat käydään Virossa kesä-heinäkuun taitteessa ja Suomen joukkue nimetään alkuviikosta.

– Maailmancupissa tavoitteena oli saada hieman useampia urheilijoita kuuden sakkiin, mutta ei MM- mitalitavoitteita näiden perusteella kannata romuttaa. Ennen MM-kisoja skarppaamme vielä taitoa Virossa leirillä. Tiedossa on, että tarvitsemme puhtaita suorituksia, kun mitaleita kisoista haluamme, Kähäri muistutti.

Tulossivu

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail