Suomi viides Turun mc-avauksessa

Ruotsi taisteli Turussa käydyn suunnistuksen maailmancupin sprinttiviestin voittoon. Ruotsin ankkuri Helena Jansson ei päästänyt loppusuoralla väkisin ohi pyrkinyttä Tanskan Maja Almia. Tanskalainen kuitenkin hylättiin maaliintulon jälkeen, koska tämä oli käynyt aiemmin ankkuriosuudella väärällä rastilla. Sveitsi otti Ruotsin takana toisen ja Iso-Britannia kolmannen sijan. Suomi oli neliosuuksisessa viestissä viides joukkueella Sari Anttonen, Mårten Boström, Otto Simosas ja Merja Rantanen.

– Voimme olla ilman muuta tyytyväisiä. Monelle nelikostamme loppuviikon henkilökohtaiset kisat ovat viikon pääkisoja ja nyt saatiin kaikille puhtaat suoritukset ja hyvä alku, summasi Boström Suomen nopeimman nelikon kisan.

Boström oli tyytyväinen myös omaan suoritukseensa. Hän vaihtoi kakkososuudelta kuudentena 39 sekuntia kärjen jälkeen.

– Kroppa toimi nyt hyvin ja pystyin laittamaan paukkuja suunnistukseen. Tämä oli omalla kohdallani tärkeä näyttö myös MM-valintoja ajatellen, Boström muistutti.

Sari Anttonen vaihtoi avausosuudelta 18 sekuntia kärjen perässä, eikä ollut ihan tyytyväinen avaukseensa.

– Sitä haluaisi tulla vaihtoon niin, että ero kärkeen olisi pieni. Jäin puistoalueella yhdellä välillä ja loppuradalla tossullakin, Anttonen pohti osuutensa jälkeen.

Otto Simosas arvioi oman suorituksensa kelvolliseksi. Hän vaihtoi vajaan minuutin kärjen jälkeen.

– Juoksu oli vähän tahmeata, mutta ehkä se tästä loppuviikoksi aukeaa. Sain alussa porukat kiinni, mutta hajontarasteilla jäin muista vähän, hän kertasi.

Ankkuriosuudella Merja Rantanen harmitteli maalissa 1-rastin leimaustaan.

– Jouduin palaamaan takaisin rastille, kun leima ei heti tarttunut. Suunnistus sujui ihan ok, ja katsoin kaikki koodit tarkkaan, vaikka siihen meni aikaa, mutta halusin joukkueelle varman suorituksen, Rantanen korosti.

Aivan Turun keskustassa, Aurajoen rannoilla kilpailtu sprinttiviesti sujui Ruotsin joukkueen hallinnassa koko neliosuuksisen kisan ajan. Karolin Ohlsson ja Emil Svensk pohjustivat hyvät asemat kokeneille Jonas Leanderssonille ja Helena Janssonille.

Maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri näki sprinttiviestissä sekä hyvää että parannettavaa.

– Kokonaisuutena olen tyytyväinen urheilijoiden suorituksiin. Saimme tasapainoisia ja ennakkoluulottomiakin suorituksia. Pieni terävyys jää vielä puuttumaan, mutta MM-kisoihin on vielä kuukausi aikaa ottaa kärkeä fyysisesti kiinni, Kähäri painotti.

Suomella oli sprinttiviestissä mukana kolme joukkuetta, joista vain parhaan tulos luetaan mukaan maailmancupin tuloksiin. Suomen kolmosjoukkue Anna Haataja, Jesse Laukkarinen, Joni Hirvikallio ja Anna Närhi teki ennakkoluulottoman suorituksen ja tuli maaliin kuudentena.

– Tämä oli meille monelle pääkisa, viikon ainoana maailmancupin starttina. Emme turhia puristaneet, vaikka itseäni maajoukkuedebyytti hieman jännittikin, myönsi mainion kolmososuuden suunnistanut maajoukkueen ensikertalainen Joni Hirvikallio.

Suomen ykkösjoukkue Kirsi Nurmi, Topi Raitanen, Fredric Portin ja Venla Harju hylättiin, kun Raitaselta jäi yksi rasti käymättä kakkososuudella.

Suunnistuksen maailmancup jatkuu torstaina Lohjalla sprinttikilpailulla, jonka iltafinaali käydään Lohjan keskustassa. Lauantaina on vuorossa keskimatka ja sunnuntaina pitkä matka, joka käydään takaa-ajona sprinttikarsinnan ja keskimatkan tulosten pohjalta.

Suunnistuksen maailmancup, sprinttiviesti Turku

Tulokset (1 joukkue/maa virallisissa mc-tuloksissa): 1) SWE 53.15 (Karolin Ohlsson, Emil Svensk, Jonas Leandersson, Helena Jansson), 2) SUI 53.28 (Sabine Hauswirth, Florian Howald, Martin Hubmann, Elena Roos), 3) GBR 54.28 (Catherine Taylor, Peter Hodkinson, Ralph Street, Tessa Strain), 4) RUS 54.34 (Anastasia Rudnaja, Dmitri Tsvetkov, Andrei Hramov, Galina Vinogradova), 5) FIN 54.54 (Sari Anttonen, Mårten Boström, Otto Simosas, Merja Rantanen), 6) NOR 55.41 (Nikoline Ekeberg Schjerve, Jon Aukrust Osmoen, Hakon Jarvis Westergard, Ida Marie Näss Björgul).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail