Joukkue maailmancupin avaukseen valittu

Joukkue Turussa ja Lohjalla 24.-28.5. käytävään suunnistuksen maailmancupiin on valittu. Suomi lähtee taistelemaan hyvistä sijoituksista kotiareenoilla kahdeksan miehen ja kahdeksan naisen joukkueella, minkä lisäksi Suomi saa asettaa kolme neljän hengen (kaksi miestä ja kaksi naista) joukkuetta kierroksen Turussa keskiviikkona 24.5. avaavaan sprinttiviestiin. Turussa nähdään myös joukkueen ainoan ensikertalaisen, Kooveen Joni Hirvikallion ensimmäinen maajoukkuestartti.

Suunnistuksen maailmancupin avauskierros koostuu neljästä osakilpailusta, Turussa käytävän sprinttiviestin jälkeen siirrytään Lohjalle, jossa juostaan torstaina 25.5. sprintti (karsinta ja finaali), lauantaina 27.5. keskimatka ja turneen sunnuntaina päättävä takaa-ajona suunnistettava pitkä matka.

Suomen joukkue maailmancup Turku ja Lohja

Naiset: Sari Anttonen Keuruun Kisailijat, Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Venla Harju Tampereen Pyrintö, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Miia Niittynen Koovee, Kirsi Nurmi IFK Göteborg, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot, Marika Teini SK Pohjantähti. Varalla: Anna Närhi IFK Göteborg.

Miehet: Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat, Miika Kirmula Angelniemen Ankkuri, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat, Fredric Portin Paimion Rasti, Otto Simosas OK Trian, Olli-Markus Taivainen Navi. Varalla: Eetu Savolainen IkNV.

Sprinttiviesti:

Naiset: Sari Anttonen Keuruun Kisailijat, Anna Haataja SK Pohjantähti, Venla Harju Tampereen Pyrintö, Kirsi Nurmi IFK Göteborg, Anna Närhi IFK Göteborg, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot. Varalla: Maija Sianoja MS Parma.

Miehet: Mårten Boström IFK Lidingö, Joni Hirvikallio Koovee, Jesse Laukkarinen Paimion Rasti, Fredric Portin Paimion Rasti, Topi Raitanen Helsingin Suunnistajat, Otto Simosas OK Trian. Varalla: Sami Hämäläinen MS Parma.

Lisätietoja kilpailuista: http://owcup2017.fi/

* uutista muokattu 17.5.2017: muutos Olli Ojanaho Hannu Airilan tilalle.