Pyrinnön naisille kolmossija 10-milasta

Pyrinnön viestiä 10-milassa veivät Lotta Karhola (vas.), Anni Haanpää, Sonja Kyrölä, Venla Harju ja Saila Kinni. Kuva: Erik Borg.

Ruotsalainen Stora Tona oli ykkönen lauantaina Göteborgissa kilpaillussa naisten 10-mila-viestissä. Paras suomalaisjoukkue oli pitkään voitostakin kamppaillut Tampereen Pyrintö, joka oli kilpailun kolmas.

Stora Tonan ankkuroi voittoon maailman ykkösnaisiin kuuluva Tove Alexandersson, joka lähti runsaan kahdeksan kilometrin ankkuriosuudelle yli seitsemän minuutin takaa-ajoasemista. Ruotsalainen kuroi kärkeä kiinni tasaisesti, mutta lopullisen ratkaisui leipoi Alfta Ösa OK:n ankkuri Natalia Gemperle, jonka iso virhe toiseksi viimeisellä rastilla antoi tilaa muille ja pudotti Alfta Ösan kahdeksanneksi.  Alexandersson kukisti kärkitaistelussa seitsemällä sekunnilla Göteborg-Majornan ankkurin Judith Wyderin.

Pyrinnön ankkuroi kolmanneksi ankkuriosuudelle kärjessä lähtenyt Saila Kinni. Eroa kärkeen jäi vain 22 sekuntia. Tamperelaisten mainion viestin pohjustivat nousujohteisesti suunnistaneet Lotta Karhola, Anni Haanpää, Sonja Kyrölä, Venla Harju ja Saila Kinni. Koko viisikko on Pyrinnön oman oravapolun kasvatteja.

Muista suomalaisjoukkueista SK Pohjantähti oli viides ja Paimion Rasti kymmenes. Seitsemänneksi sijoittuneessa IFK Göteborgissa Suomen Kirsi Nurmi ja Anna Närhi suunnistivat omat osuutensa mainiosti.

10-mila jatkuu läpi yön, kun miehet ratkaisevat 10-osuuksisen viestinsä. Seuraa 10-milaa livenä.

10-mila, naiset, Göteborg Ruotsi

Tulokset: 1) Stora Tona OK 4.26.35 (Anna Mårsell, Magdalena Olsson, Julia Gross, Frida Sandberg, Tove Alexandersson), 2) Göteborg-Majorna OK 4.26.42, 3) Tampereen Pyrintö 4.26.57 (Lotta Karhola, Anni Haanpää, Sonja Kyrölä, Venla Harju, Saila Kinni), 4) Järla Orientering 4.27.49, 5) SK Pohjantähti 4.28.00 (Heini Wennman, Anna Haataja, Sofia Haajanen, Marttiina Joensuu, Marika Teini), 6) IFK Lidingö SOK 4.28.02.