Koovee neljäs 10-milassa

Kooveen kymmenikkö oli 10-milan neljäs. Kuva: Erik Borg.

Miesten 10-mila päättyi varhain sunnuntaiaamuna Göteborg IFK:n voittoon. Ero toiseksi tulleeseen OK Linneen joukkueesee oli maalissa 10 osuuden ja lähes 11 tunnin urakan jälkeen runsaat kahdeksan minuuttia. Kisan kolmas oli Södertälje-Nykvarn OF. Seuraavina tulivat parhaat suomalaisjoukkueet Koovee ja Tampereen Pyrintö. Kalevan Rasti oli maalissa seitsemäs.

Göteborg nousi viestin kärkitaisteluun yön pitkillä osuuksilla, eikä hellittänyt otettaan kärkipaikoista. Viimeisillä osuuksilla Göteborg IFK:n miehet saivat rauhassa edetä kärjessä omaa työtään tehden, kun takanatulijat kävivät keskinäistä kisaansa seuraavista sijoista.

Göteborgin voitto heltisi ylivoimaisesti, ero oli suurin sitten vuode 2004 viestin. 10-mila suunnistettiin ensimmäistä kertaa Ruotsin länsirannikolla, aivan Göteborg IFK:n kotikulmilla. Toki Göteborgin voitto ei perustunut pelkästään tuttuun maastotyyppiin, sillä joukkue voitti 10-milan kaksi vuotta sitten ja oli vuosi sitten toinen.

10-mila, Göteborg Ruotsi

Tulokset: 1) IFK Göteborg 10.57.14 (Andreas Sölberg, Fredrik Eden, Morten Jarvis Westergård, Johan Högstrand, Marius Thrane Ödum, Jonas Pilblad, Vetle Ruud Bråten, Max Peter Bejmer, Eskil Kinneberg, Fredrik Bakkman), 2) OK Linne 11.05.49, 3) Södertälje-Nykvarn OF 11.06.18, 4) Koovee 11.06.31(Joni Hirvikallio, Jani Lakanen, Lauri Sild, Topi Anjala, Kenny Kivikas, Jarno Parkkinen, Oleksandr Kratov, Joas Hubacek, Timo Sild, Daniel Hubmann), 5) Tampereen Pyrintö 11.10.16 (Pascal Buchs, Assi Huostila, Mikko Eerola, Elias Kuukka, Severi Kymäläinen, Jarkko Huovila, Florian Howald, Aleksi Niemi, Anton Kuukka, Johan Runesson), 6) Lillomarka OL 11.14.09.

10-milan tulossivu