Kuntorastitarjonta on runsasta Suomessa

Kevään vilkkaat suunnistusviikot ovat käynnistymässä. Tänäänkin järjestetään kaikille avoimia kuntorasteja ainakin viidellä eri paikkakunnalla, kertoo Kuntorastikalenteri.  Tänään on kuntorastit Lahdessa, Valkeakoskella, Espoossa, Kotkassa ja Uudessakaupungissa.

Suunnistuksen aloittelija pääsee hyvin alkuun tutustumalla Tule rasteille -sivustoon osoitteessa suunnistus.fi. Opastusta ja neuvoja suunnistuksen aloittelijoille tarjotaan myös kuntorastitapahtumissa paikan päällä sekä suunnistusseurojen toimesta.

Suunnistusseurat

Aikuisten suunnistuskursseja

Kuntosarjoja myös kilpailujen yhteydessä

Useissa kilpailuissa on tarjolla myös kuntosarjat, joihin voi osallistua vapaasti ja yleensä ilmoittautua paikan päällä. Kuntosarjoihin voi osallistua ilman kilpailulisenssiä. Kuntosarjoista ja ratapituuksista kerrotaan kilpailukutsussa, joka löytyy kilpailua järjestävän seuran sivulta. Linkki kilpailukutsuun ja kilpailun muihin tietoihin löytyy Irma-järjestelmästä.

Esimerkiksi pääsiäisen aikaan järjestettävissä kolmessa kilpailussa on tarjolla kuntosarjat. Kilpailukutsut:
Saaristorastit Paraisilla 14.4.
Ankkurirastit Salossa 15.4.
Silja-Rastit Paimiossa 16.4.

Kilpasarjoihin on ilmoittautuminen ennakkoon, osallistujan tulee olla seuran jäsen ja hänellä pitää olla voimassaoleva kilpailulisenssi.

Seuran kuntorastivastaava: Varmista, että seurasi kuntorastien tiedot löytyvät Kuntorastikalenterista

Seuroja pyydetään syöttämään kuntorastitapahtumien tiedot Kuntorastikalenteriin, jolloin harrastajien on helppo löytää tapahtumia ja osallistua.

Kuntorastikalenteriin voi syöttää myös kansallisen kilpailun tiedot, mikäli kilpailussa on tarjolla kuntosarjat.

Ohje seuralle.