Harju ja Tranchand Huippuliigan vikkelimmät Paimiossa

Tampereen Pyrinnön Venla Harju ja Paimion Rastin Frederic Tranchand olivat pääsarjojen nopeimmat Paimion Huippuliigan avauskilpailussa. Huippuliiga juostiin Paimion Rastin isännöimänä Silja-Rasteilla.

Naisten kilpailussa kotimaan maajoukkuesuunnistajat valtasivat kärkikolmikon, kun Harjun perässä SK Pohjantähden Marika Teini oli toinen ja Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen kolmas. Kärkikolmikko mahtui tiiviisti neljänkymmenen sekunnin sisään, kun muut jäivät jo selkeämmin kärkinaisten vauhdista.

– Kisa meni niin kuin suunnittelin. Viikolla vähän mietin Tampereella miten kokonaisuus toimii näin kauden alussa. Fyysisesti oli yllättävän helppoa, ja taitokin pysyi vauhdissa mukana. Tosin lopussa herpaannuin hieman yhdellä rastilla, kun aloin ajattelemaan tulosta. On kiva aloittaa hyvällä tuloksella, kertoi voittaja Harju.

Frederic Tranchand

Miesten kilpailussa ei loppusuoralta jäänyt vauhtia puuttumaan, kun vikkeläjalkainen Tranchand puristi ylivoimaisena voittajana maaliin. Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka oli toinen ja Paimion Rastin Fredric Portin kolmas.

– Olen hyvin tyytyväinen päivän kisaan enkä tehnyt juurikaan virheitä. Reitinvalinnoista en ole ihan varma mutta luultavasti onnistuin niissäkin. Rata oli hyvin haastava tänään ja rytmityksen kanssa piti olla tarkkana, analysoi voittaja Tranchand.

Toiseksi suunnistanut Elias Kuukka oli hyvin tyytyväinen päivän suoritukseensa, vaikka eroa maailman kärkivauhtiin tulikin yli puolitoista minuuttia.

– Vielä on töitä tehtävänä, että maailman kärki saadaan kiinni. Minulla on kuitenkin vielä kevään harjoituskausi käynnissä ja juoksu lähti oikeastaan vasta puolivälissä paremmin kulkemaan. Mutta suoritus oli tänään teknisesti hyvä, ja onnistunut Huippuliigan avaus lämmittää mieltä, kertoi Kuukka.

Huippuliigan toinen osakilpailu juostaan viikon kuluttua sunnuntaina 23.4. Nousiaisissa.

Tulokset – Huippuliiga 16.4. (1/4), Paimio

Naiset
1) Venla Harju Tampereen Pyrintö 37.35, 2) Marika Teini SK Pohjantähti 38.00, 3) Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 38.14, 4) Sanni Kivelä Angelniemen Ankkuri 39.25, 5) Emily Kemp Angelniemen Ankkuri 39.32, 6) Sari Anttonen Keuruun Kisailijat 39.37

Miehet
1) Frederic Tranchand Paimion Rasti 34.13, 2) Elias Kuukka Tampereen Pyrintö 35.52, 3) Fredric Portin Paimion Rasti 35.55, 4) Johan Runesson Tampereen Pyrintö 35.59, 5) Timo Sild Koovee 36.14, 6) Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat 36.24

Kaikki tulokset
TV-lähetys, Yle Areena

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail