Maajoukkueen matkassa: Kirsi Nurmi lähtee innolla uuteen kauteen

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Kirsi Nurmi odottaa innolla tulevaa kautta. Harjoituskausi on sujunut hyvin, eikä ongelmia ole ollut. Göteborgissa lääkäriksi opiskelevalla naisella on myös koulun suhteen hyvä vaihe päällä, joten keskittyminen urheiluun on mahdollista.

– Koulua on nyt noin 2,5 vuotta jäljellä ja painotus on yhä enemmän potilastyössä. Kevät on ollut pakollisten opiskelujen osalta kevyempi, ja jos mahdollista, en ole menossa kesällä töihin. Minun tekisi mieli tehdä 10 asiaa kerralla, mutta parempi se on keskittyä yhteen asiaan kunnolla. Odotan tulevaa kautta innolla, tällä hetkellä suunnistukseen panostava Nurmi kertoo.

IFK Göteborgin väreissä suunnistava Nurmi saa hyvää harjoitusta talvikaudella myös kotioloissa, mutta kevään leirit ovat tuoneet kaivattua vaihtelua arkeen.

– Meillä on seurassa treenejä ja treeniseuraa tarjolla runsaasti, ja Göteborgissa maastoon pääsee ympäri vuoden. Silti oli kiva päästä maajoukkueiden mukana leireille Italiaan ja Portugaliin. Leireillä pääsee uusiin maastoihin ja kisoissa saa suunnistusrutiinit taas kohdilleen, keväällä niin nuorten maajoukkueen kuin aikuisten maajoukkueen kanssa leireillyt ja kisaillut entinen vaasalainen kertoo.

Nurmi on vuoden 2012 nuorten pitkän matkan maailmanmestari, mutta vuodet 2013 ja 2014 menivät pieleen loukkaantumisten takia sekä opiskelujen aloittamisen myötä. Vuosi 2015 oli vielä vaikea, mutta viime vuonna oma taso alkoi taas löytymään.

– Opiskelujen aloitus oli yllättävän iso elämänmuutos. Viime vuosi oli vihdoin hyvä ja tiedän, että minussa on enemmän potentiaalia kun olen pystynyt kisoissa näyttämään. Tällä hetkellä omantasoinen suoritus riittää korkealle, mutta suurin haaste on itseluottamuksen ja suoritusvarmuuden löytäminen vaikeiden vuosien jälkeen, viime vuonna EM-sprintissä sijalle 13. suunnistanut nainen kertoo.

Tämän kauden tavoitteena on lunastaa MM-paikka sprinttiin, mutta tulevaisuudessa myös maastomatkat kiinnostavat. Lisäksi seuran puolesta Göteborgissa suunnistettava 10Mila on Jukolan viestin lisäksi yksi kevään päätavoitteista.

– 10Mila on Göteborgissa ja meillä on kaksi hyvää joukkuetta, joten se on meille tärkeä kilpailu. Viime vuonna MM-tavoite jäi pienestä kiinni ja tänä vuonna tavoitteena on saavuttaa se MM-paikka. Kevään kisoissa pitää juosta hyvin, sillä MM-joukkueeseen on kova tunku, Nurmi kertoo haaveistaan.

Ehjän harjoituskauden jälkeen nainen voi lähteä hyvillä mielin näyttämään tasoaan kevään kilpailuissa. Hyviä viitteitä on jo näkynyt. Virossa palmusunnuntaina juostussa WRE-sprintissä tuloksena oli kolmas sija, kahden sprintin maailmanmestarin, Tanskan Maja Almin ja Ruotsin Helena Janssonin jälkeen.

– Tykkään treenata ja kilpailla ja tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun saan nyt urheilla niin paljon kun haluan. Motivaatiota kyllä riittää. Fysiikka on kehittynyt ja uskon, että vauhti riittää hyvin. Sprinttimatkat ovat minulle realistisempia, vaikka maastomatkoillakin on tapahtunut paljon kehitystä, Nurmi iloitsee nykytilanteestaan.

Huippuliigan ensimmäinen osakilpailu käydään sunnuntaina 16.4. Paimiossa http://www.paimionrasti.fi/kilpailut/17/siljarastit/