Timo Peltola liiton kunniapuheenjohtajaksi

Suunnistusliiton liittovaltuusto kutsui lauantaina Helsingissä kevätkokouksessaan Timo Peltolan liiton kunniapuheenjohtajaksi. Peltola toimi vuosina 1993-2017 Suunnistusliiton liittovaltuuston puheenjohtajana. Suunnistusliiton kunniapuheenjohtajana Peltola seuraa vuonna 2014 kuollutta Osmo Niemelää.

– Kunniapuheenjohtajuus oli aikamoinen yllätys ja kunnianosoitus, jota arvostan suuresti. Suunnistus on näinä vuosikymmeninä läpikäynyt huikean kehityksen nykyaikaiseksi lajiksi, jota myös tavallinen kansa voi televisiosta seurata ja siitä innostua. On ollut hienoa, että suunnistuksessa on säilynyt yhtenäinen ja sovinnollinen henki, asioista on keskusteltu rakentavasti ilman riitoja, Timo Peltola summasi pitkää uraansa liittovaltuuston johdossa.

Suunnistusliiton talous oli vuoden 2016 osalta lievästi positiivinen. Liittovaltuusto hyväksyi kevätkokouksessaan Helsingissä n. 7000 euroa ylijäämäisen tilinpäätöksen.

– Tämä oli hyvä tulos parin alijäämäisen vuoden jälkeen, korostaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Liittovaltuuston jälkeen kokoontunut Suunnistusliiton liittokokous valitsi uuden liittovaltuuston vuosiksi 2017-2019. Peltolan jälkeen liittovaltuustoa johtaa jyväskyläläinen 36-vuotias Antti Ekonoja, joka toimi viime syksyyn asti seitsemän vuoden ajan Suunnistusliiton hallituksessa.

– Tämä on äärimmäisen suuri kunnia, sillä seurat ovat suunnistuksen kivijalka ja seuroilta tämä luottamus tulee, kiitteli Ekonoja valintansa jälkeen.

Suunnistusliitto on aloittanut kuntorastien osallistujille ja järjestäjille suunnatun Suunnistajan palvelun kehitystyön. Palvelun pilottivaihe alkaa syksyllä, ja varsinainen käyttöönotto on edessä vuoden kuluttua. Kyseessä on Suunnistusliitolle iso investointi.

– Tavoitteena on saada kuntosuunnistuksesta nykyaikaisempi tuote, helpottaa tapahtumien järjestämistä ja saada suunnistajille parempaa palvelua tapahtumissa. Kun palvelu otetaan käyttöön, kulkee suunnistus kätevästi taskussa ja käyttäjä saa sovellukseensa tietoa lähiseudun tapahtumista sekä osallistumisen jälkeen tuloksensa, Ilomäki kuvaa tulevaa Suunnistajan palvelua.

Puheenjohtaja Tuija Soanjärvi (vas.) kukitti kunniapuheenjohtajaksi valitun Timo Peltolan.