Suomi pronssille hiihtosuunnistuksen MM-sprinttiviestissä

Salla Koskela ja Ville-Petteri Saarela avasivat Suomen mitalitilin heti kisojen avauspäivänä Venäjän Krasnojarskissa. Suomen edelle ehtivät Ruotsi ja Venäjä.

Kuuden osuuden sprinttiviesti oli heti alusta asti ruotsalaisten komennossa, mutta kärjen takana tilanteet vaihtelivat enemmän. Suomen aloitusosuuden hiihtänyt Salla Koskela saapui vaihtoon minuutin verran Ruotsin Tove Alexanderssonin jälkeen.

– Alkuun oli pitkä hajonta, mutta tein alussa myös ehkä kymmenen sekunnin pienen virheen, kertoi Koskela aloituksesta.

Miesten osuuksilla Ruotsin Erik Rost esitti vakuuttavaa menoa eikä päästänyt takaa-ajajiaan lähelle. Kahden osuuden jälkeen Suomen Ville-Petteri Saarela vaihtoi viidentenä nostaen sijoitusta hieman ylöspäin, mutta hän ei ollut silti täysin tyytyväinen aloitusosuuteen.

– Vähän oli nihkeää menoa joka suhteessa. Ensimmäisellä lenkillä tein jossain vähän kaartavampaa reitinvalintaa, mutta osasin ottaa ne suoraviivaisemmin seuraavilla lenkeillä, analysoi Saarela.

Ruotsi hiihti lopulta selvään voittoon lähes minuutin erolla toiseksi tulleeseen Venäjään. Ankkuriosuudella taistelu hopeasta ja pronssista käytiin Venäjän ja Suomen välillä, vaikka koko aikaa Saarela ei ollutkaan mitalista varma. Saarela varmisti kuitenkin kisojen ensimmäisen suomalaismitalin hiihtäen kolmanneksi vajaa kaksi minuutti Ruotsin jälkeen.

– Lopussa oli pitkä hajonta, ja näin siinä kun Venäjän Andrei Lamov meni ohi. Vähän pelkäsin, että mitali menee ohi, mutta tähän pitää olla tyytyväinen. Tämä oli hyvä avaus kilpailuille ,ja huomista palvellen tietää hyvin mitä on luvassa.

Koskelalle mitali oli uran ensimmäinen MM-mitali ja maalissa se herkisti naisen mielen.

– Pronssia tuli ja kyllä tämä ensimmäinen MM-mitali on mahtava juttu, iloitsi Koskela.

Myös Suomen päävalmentaja Jarkko Urpalainen oli tyytyväinen kisojen avaukseen.

– Venymistä ei nyt tullut, mutta mitali on aina juhlan paikka ja hyvä alku kisoille. Ollaan hyvin pelissä mukana, ja huomenna jatketaan tästä sprinttikilpailulla, kertoi Urpalainen.

Tulokset

Hiihtosuunnistuksen MM-sprinttiviesti, Krasnojarsk, Venäjä

1) SWE 35.22 (Tove Alexandersson, Erik Rost), 2) RUS 36.15 (Polina Frolova, Andrei Lamov), 3) FIN 37.14 (Salla Koskela, Ville-Petteri Saarela). 4) NOR 38.10 (Evine Westli Andersen, Björnar Kvåle), 5) BUL 38.40 (Antonia Grigorova, Stanimir Belomazhev) , 6) CZE 38.42 (Hana Hancikova, Radek Laciga)