Suomen nuorilla viestijuhlat

Hiihtosuunnistuksen nuorten MM- ja EM-kisa Imatrala päättyivät Suomen nuorten kultajuhliin. Suomi voitti nuorten naisten MM-viestikultaa ja 17-vuotiaiden EM-viestissä sekä tyttöjen että poikien viestin.

20-vuotiaiden naisten MM-viestissä Suomi oli kisan ennakkosuosikki joukkueella Tuuli Suutari, Veera Klemettinen ja Liisa Nenonen, olihan kolmikko vallannut kärkipaikat jo kahdessa kisassa. Kahden osuuden jälkeen Suomi oli toisena Venäjän jälkeen, mutta Liisa Nenonen hoiti ankkuriosuudella kullan kotiin.

– Olihan jännä paikka lähteä. Katsoin alussa urat tosi tarkasti. Ei ollut mikään leppoisa kisa, kertasi Nenonen maalissa.

Nuorten miesten MM-viestissä Suomi otti pronssia kolmikolla Tommi Härkönen, Elmeri Toivanen ja Eevert Toivonen. Härkönen vaihtoi kärjessä hyvän osuuden jälkeen. Toivanen tuli potkutellen vaihtoon.

– Juoksin viimeisen mäen ylös, enkä saanut enää suksea jalkaan. Tänään oli hyvä joukkuepanos, Toivanen summasi.

Eerik Nurminen (vas.), Väinö Kotro ja Matias Maijala ottivat Imatran kisaviikon päätöspäivänä 17-vuotiaiden EM-viestikultaa.

17-vuotiaiden EM-viestissä Suomi kuittasi molempien sarjojen voitot. Pojat olivat suorastaan ylivoimaisia joukkueella Väinö Kotro, Matias Maijala, Eerik Nurminen. Kotro ja Nurminen nähtiin mitalipallilla jo viikon mittaan, mutta Maijala otti ensimmäisen mitalinsa viestistä.

– Tämä oli paras kisani tällä viikolla. Sain mennä yksin koko ajan, eikä yhtään pummia tullut, kertasi toisella osuudella ison eron seuraaviin tehnyt Maijala.

Tyttöjen EM-viestissä Suomi otti voiton joukkueella Venla Taulavuori, Maria Hoskari, Siiri Saalo. Hoskari nosti omalla osuudellaan Suomen kärkitaisteluun mukaan ja Saalo viimeisteli voiton kotiin.

– Alussa oli sokkeloista, eikä suunnistus ollut kovin sujuvaa. Lopussa oli selkeämpää ja pystyin hiihtämään lujaa. Näin muita välilä, mutta en antanut sen häiritä, iloitsi Hoskari viestikullasta.

Nuorten (20-v) MM-hiihtosuunnistus, Imatra
Viesti

Miehet: 1) RUS 1.35.17 (Aleksandr Pavlenko, Vadim Ogorodnikov, Vladislav Kiselev), 2) SWE 1.36.12 (Rasmus Wickbom, Filip Jacobsson, Henning Sjökvist), 3) FIN 1.37.10 (Tommi Härkönen, Elmeri Toivanen, Eevert Toivonen), 4) NOR 1.40.40, 5) CZE 1.44.48.

Naiset: 1) FIN 1 1.34.38 (Tuuli Suutari, Veera Klemettinen, Liisa Nenonen), 2) RUS 1.36.05 (Marina Vjatkina, Nina Kuklina, Aleksandra Rusakova), 3) NOR 1.44.16 (Tilla Farnes Hennum, Synne Strand, Victoria Hästad Björnstad), 4) SWE 1.47.11, 5) EST 1.48.08, 6) LTU 1.56.41.

Nuorten (17-v) EM-hiihtosuunnistus, Imatra
Viesti

Tytöt: 1) FIN 1.18.37 (Venla Taulavuori, Maria Hoskari, Siiri Saalo), 2) SUI 1.19.05 (Elane Deininger, Delia Giezendanner, Lea Widmer), 3) RUS 1.20.10 (Olesia Rjazanova, Polina Nikanorova, Veronika Kalinina), 4) SWE 1.26.42, 5) LAT 1.27.49, 6) CZE 1.33.38.

Pojat: 1) FIN 1.10.39 (Väinö Kotro, Matias Maijala, Eerik Nurminen), 2) RUS 1.15.13 (Jevgeni Generalov, Danila Bykov, German Sazikin), 3) CZE 1.15.48 (Ondrej Hasman, Josef Nagy, Jan Hasek), 4) EST 1.17.59, 5) LAT 1.19.46, 6) SWE 1.23.12.