Suomen naisille taisteluhopea

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat päättyivät Imatralla sunnuntaina suomalaisittain hienosti kahden mitalin viestipäivään. Naiset ottivat viestissä todellisen taisteluhopean joukkueella Mirka Suutari, Marjut Turunen ja  Salla Koskela. Myös miehet palasivat viestissä mitalikantaan ottamalla pronssia joukkueella Tero Linnainmaa, Jyri Uusitalo, Ville-Petteri Saarela.

Naisten avausosuudelta tultiin vielä tiiviissä ryppäässä kärjen osalta. Molemmat Suomen joukkueet olivat hyvissä asemissa aivan kärjen tuntumassa. Kakkososuudelle lähdettäessä Venäjä ja Ruotsi olivat hieman karussa ja Suomen kakkosjoukkue pronssitaistelussa. Ankkuriosuudella ykkösjoukkuen Salla Koskela nosti joukkueensa mukaan hopeataisteluun. Lopussa Koskela painoi väkisin ohi Ruotsin Tove Alexanderssonin, joka katkaisi sauvansa.

– Takaa-ajo näytti vaikealta hommalta, mutta sain täydellisen kisan ja lopussa oli vähän tuuriakin. Mitali on ihan mahtava juttu, iloitsi Koskela uransa ensimmäistä arvokisamitalia.

Myös Turunen ja Suutari olivat tyytyväisiä viikon päätökseen.

– En ol tyytyväinen omaan suoritukseeni, mutta iloinen siitä, mitä Mirka ja Salla tekivät, Turunen kehui joukkuekavereitaan.

– Pitkän kisaviikon jälkeen olin tänään hieman väsynyt, mutta tämä oli hienon viikon hieno päätös, avausmatkalla oman mitalitilinsä avannut Suutari totesi.

Tero Linnainmaa aloitti miesten viestin mainiosti. Hän tarkkaili alussa rauhassa menoa kärjen takana ja otti hajontojen aikaansaamia eroja kiinni hiihtopätkillä sekä onnistuneilla reitinvalinnoilla. Mies vaihtoi kärjessä yhtä aikaa Venäjän kanssa.

– Tosi tyytyväinen voin olla. Osuudesta jäi hyvä fiilis. Fyysisesti oli todella hyvä päivä, myhäili Linnainmaa osuutensa jälkeen.

Toisella osuudella Ruotsin Ulrik Nordberg teki eroa muihin, ja vaihtoi yli minuutin turvin kärjessä. Suomi putosi sijalle neljä, edellä Ruotsin lisäksi Venäjä ja Latvia.

– Lähdin alussa vetämään, mutta en löytänyt rastille ja Venäjän joukkueet pääsivät ohi. Tänään ei riittänyt parempaan. , tunnusti Uusitalo urakkansa jälkeen.

Ankkuriosuudella Venäjä nousi jo kärkeen, mutta Sergei Gorlanov menetti kärkipaikan lopussa Ruotsin Erik Rostille. Ville-Petteri Saarela nosti Suomen kolmikon pronssille.

– Virheitä tuli matkalla, mutta mitali on aina mitali. Meillä oli tasainen joukkue, Tero tuli avauksesta hienosti keulan mukana kuten pitääkin, korosti Saarela kisan ratkettua.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat, Imatra
Viesti

Miehet: 1) SWE 1.30.11 (Martin Hammarberg, Ulrik Nordberg, Erik Rost), 2) RUS 1.30.26 (Vladimir Bartsukov, Eduard Hrennikov, Sergei Gorlanov), 3) FIN 1.32.30 (Tero Linnainmaa, Jyri Uusitalo, Ville-Petteri Saarela), 4) NOR 1.32.56, 5) LAT 1.35.16, 6) CZE 1.35.17.

Naiset: 1) RUS 1.27.35 (Alena Trapeznikova, Polina Frolova, Maria Ketskina), 2) FIN 1.28.24 (Mirka Suutari, Marjut Turunen, Salla Koskela), 3) SWE 1.28.52 (Frida Sandberg, Magdalena Olsson, Tove Alexandersson), 4) CZE 1.39.57, EST dnf, LAT dnf.