Suomen joukkueet EM-Imatralle

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat kilpaillaan Imatralla helmikuun toisella viikolla. Suomi lähtee kisoihin 15 urheilijan joukkueella, jossa on mukana sekä kokeneita arvokisakävijöitä että arvokisaensikertalaisia. Samaan aikaan Imatralla kisataan 20-vuotiaiden nuorten MM-kisoissa ja 17-vuotiaiden nuorten EM-kisoissa.

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalainen korostaa, että kotikisoista otetaan hyöty irti.

– Mennään hiihtosuunnistuskisoihin Imatralle – onko siinä mitään ihmeellistä? Ei pitäisi olla. Arvokisoihin osallistuminen kotimaassa sinänsä on kaikille uutta, mutta kotimaassa kilpaileminen ei ole rasite, vaan kisat järjestää SK Vuoksi, ja se on monelle tuttua. Kotikisoihin mennessä matkustelu jää vähemmälle, eikä muitakaan muuttujia ole sotkemassa tekemistä, Urpalainen muistuttaa.

Suomen kilpailuvaltiksi päävalmentaja nostaa Mika Tervalan johtaman huoltoryhmän.

– Meillä on kotikisoissakin maailman paras huoltotiimi, jota hiihtosuunnistukseen voi kuvitella. Huolto toimii, eikä ylimääräistä energiaa tarvitse käyttää siihen, ovatko sukset kunnossa vai ei, Urpalainen tietää.

Suomen joukkueessa arvokisojen ensikertalaisia ovat miehissä Aleksi Karppinen, Anssi Koirikivi ja Misa Tuomala. Kokemusta joukkueeseen tuovat Mira Kaskinen, Sonja Mörsky ja Ville-Petteri Saarela, joilla on taskussaan aiemmilta vuosilta henkilökohtaista mitalimenestystä.

Joukkueen tavoitteeksi Urpalainen listaa paluun mitalikantaan.

– Viime vuonna jäätiin mitaleitta – nyt tavoitteena on palata mitalipallille. Tavoitteena on viestimitalien lisäksi vähintään kaksi mitaliurheilijaa.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat alkavat Imatralla tiistaina 7.2. kilpailtavalla sprintillä. Nuorten ensimmäinen arvokisastartti (sprintti) on keskiviikkona 8.2.

Suomen joukkue hiihtosuunnistuksen EM-kisoihin Imatralle 7.-12.2.2017

Naiset: Mira Kaskinen Ulvilan Ura, Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Sanna Pusa Haapamäen Urheilijat, Milka Reponen Haapamäen Urheilijat, Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat, Marjut Turunen SK Vuoksi.

Miehet: Janne Häkkinen Suunta Jyväskylä, Aleksi Karppinen SK Pohjantähti, Anssi Koirikivi RasTiimi, Tuomas Kotro SK Vuoksi, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Jyri Uusitalo Pellon Ponsi.

Nuorten MM-joukkue (20-v):

Miehet:

Tommi Härkönen Kajaanin Suunnistajat, Roni-Ville Rissanen Sonkajärven Pahka, Miska Tervala Rastivarsat, Elmeri Toivanen Kouvolan Suunnistajat, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Aapo Viippola Oulun Tarmo. Varalla Eemeli Kiljunen Lahden Suunnistajat -37.

Naiset: Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Maiju Kovanen Suunta Jyväskylä, Liisa Nenonen SK Vuoksi, Henna Pylvänäinen Kouvolan Suunnistajat, Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat, Satu Tuomisto Vaasan Suunnistajat. Varalla Roosa Similä SK Vuoksi.

Nuorten EM-joukkue (17-v):

Pojat: Matias Maijala Lapin Veikot, Eerik Nurminen Rastivarsat, Samuli Peltola Haapamäen Urheilijat, Väinö Kotro Kymin Suunnistajat. Varalla Henrik Asklöf Kouvolan Suunnistajat.

Tytöt: Maria Hoskari Rastiketut, Sanni Oikkonen Ounasvaaran Hiihtoseura (vain sprintti), Siiri Saalo Keravan Urheilijat, Saara Saalo Keravan Urheilijat (muut matkat paitsi sprintti), Venla Taulavuori Alatornion Pirkat. Varalla Heta Virtanen Hämeenlinnan Suunnistajat.

*** Päivitetty 2.2.2017: Saara Saalon nousu kisajoukkueeseen