URA-stipendejä myös suunnistajille

Urheilijoiden Ammatinedistämissäätiö (URA) on jakanut lähes sadalle urheilijalle opiskeluapurahan lukuvuodelle 2016-17. Joukossa on mukana maajoukkueista tuttuja urheilijoita ja viisi suunnistuslajien urheilijaa.

Suunnistajista URA-apurahan saivat Sofia Haajanen (Helsingin yliopisto), Anna Haataja (Oulun yliopisto), Fredric Portin (Åbo Akademi) ja Marika Teini (Itä-Suomen yliopisto) sekä hiihtosuunnistajista Milka Reponen (Turun ammattikorkeakoulu). Heidän saamana stipendi on suuruudeltaan 2000 euroa.

URA-apurahaa jaetaan Urho Kekkosen vuonna 1972 perustamasta URA-säätiöstä, jonka tarkoituksena on edistää urheiljoiden ammatinvalinnan ja ammattiin valmistautumisen hyväksi tehtävää työtä sekä tukea aktiiviuransa lopettaneiden urheiljoiden kouluttautumista. Vuosikymmenien aikana opiskeluapurahoja on jaettu yhteensä yli neljän miljoonan euron edestä.

haataja_su
Oulun yliopistossa opiskeleva Anna Haataja oli yksi URA-stipendin saaneista.