Orienteerausta ja oijustusta -kirja ehdolla Vuoden urheilukirjaksi

Kalle Rantalan laatima ja Suunnistusliiton syksyllä kustantama Orienteerausta ja oijustusta -kirja on ehdolla Vuoden urheilukirjaksi. Orienteerausta ja oijustusta -kirja kertoo suunnistuksen varhaisvaiheista Suomessa ja historiallinen tutkimus toi esiin lajin syntyvaiheista uutta tietoa.

Orienteerausta ja oijustusta -kirja ilmestyi marraskuussa. Sen lisäksi Vuoden urheilukirja -kilpailun finaaliin on valittu seitsemän muuta teosta. Finalistit ovat: Kalle – Suoraa puhetta (Kalle Palander, Timo Kangasluoma. Docendo); Kärpät – Pohjoisen kiekkopeto (Paavo Nurmi. Oulun Kärpät); Makkabi – Helsingin juutalaisen urheiluseuran historia (Rony Smolar, Adiel Hirschovits. SKS); Orienteerausta ja oijustusta – Suunnistuksen varhaisvaiheet Suomessa 1900–1945. (Kalle Rantala. Suomen Suunnistusliitto); Pelimies (Atik Ismail. Minerva); Puusuksia Suomesta (Timo Siukonen. Docendo); Pyhä peli – Italian jalkapallon tarina (Esa Mäkijärvi. Arktinen Banaani); The Next One (Kalle Veirto. Karisto).

Kilpailun voittaja julkistetaan helmikuun alussa 2017. Urheilumuseo on nimennyt valintaraatiin Esko Heikkisen (pj.), Kristiina Kekäläisen, Susanna Luikun, Juha Kanervan ja Mika Wickströmin.

Orienteerausta ja oijustusta -kirjaa voit tilata Suunnistusliiton verkkokaupasta.