Jenni Haukio Joensuu-Jukolan suojelijaksi

kutsujat ja kutsutut
Kutsun esittivät Joensuu-Jukolan kilpailunjohtaja Arja Makkonen (oik.), Kaukametsäläiset ry:n puheenjohtaja Juhani Sihvonen, Pääesikunnan komentopäällikkö, prikaatikenraali Kim Mattson, Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio, Joensuu-Jukolan kutsuvieraspäällikkö Pertti Ahtiainen, Kalevan Rasti ry:n puheenjohtaja Veli-Matti Lonka ja Joensuu-Jukolan pääsihteeri Sami Leinonen. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia.

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio on lupautunut Joensuu-Jukolan suojelijaksi.  Suojelijan kutsun yhteydessä tasavallan presidentti Sauli Niinistö kutsuttiin vastaanottamaan Jukolan viestin sanoma, joka osoitetaan 100-vuotiaalle Suomelle. Sanoma on aikaisemmin pidetty salassa Jukolan voittajajoukkueen ankkurin maaliin saapumiseen saakka, mutta ensi vuoden Jukolan osalta on tehty poikkeus, jotta sanomaan liittyvät perinteet voidaan liittää Suomen itsenäisyyden juhlaohjelmaan.

– Olemme erittäin ilahtuneita saadessamme tapahtumamme suojelijaksi rouva Haukion. Viikkoa ennen juhannusta järjestettävä kansainvälisestikin arvostettu suunnistusviesti kokoaa kilpailupaikalle Joensuun Enoon paitsi suunnistajia, mutta myös runsaan joukon katsojia sekä toimitsijoita nauttimaan Jukolan viestin tunnelmasta. Tapahtumamme tunnus ”Ole osa elämystä” sekä Suomi 100 teema ”Yhdessä” kuvaavat järjestelyjemme päämäärää, kertoo Jukolan viestin ensimmäinen naiskilpailunjohtaja Arja Makkonen

Jukolan viestillä on ollut suojelija vuodesta 1957. Aikaisempia naissuojelijoita ovat olleet puolustusministeri Elisabeth Rehn 1994 ja Tasavallan presidentti Tarja Halonen 2005. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimi Kuopio-Jukolan suojelijana 2014.

Kalevan Rasti järjestää Joensuu-Jukolan vaativassa pohjoiskarjalaisessa vaaramaastossa Joensuun Enossa 17.-18.6.2017. Suomi 100 Venlojen juhlaviesti on 40. Venlojen viesti.

www.jukola.com