Timo Ritakallio nuorten MM-suunnistuksen suojelijaksi

Olympiakomitean vastavalittu puheenjohtaja Timo Ritakallio on lupautunut heinäkuussa 2017 Tampereella järjestettävien nuorten suunnistuksen MM-kisojen viralliseksi suojelijaksi. Samanaikaisesti järjestetään myös Fin5-suunnistusviikko ja viikon mittaisen kisakokonaisuuden odotetaan yhdessä keräävän ennätysmäärän suunnistajia.

Entiselle Suunnistusliiton puheenjohtajalle kutsu kesäiselle suunnistusviikolle oli mieluinen.

– Tämänkaltaiset tapahtumat ilmentävät mainiosti myös olympiakomitean kahta päätavoitetta, suomalaiset liikkuvat enemmän ja suomalainen huippu-urheilu menestyy, kertoo Ritakallio tuoreesta nimityksestään tapahtuman suojelijaksi.

Nuorten MM-suunnistus järjestetään Suomessa vasta toista kertaa. Suomi oli vuonna 1992 järjestettyjen 1. nuorten MM-kisojen isäntämaa. Tuolloin kisat järjestettiin Jyväskylässä, silloinkin Fin5-suunnistusviikon yhteydessä.

Fin5-suunnistusviikko ja JWOC 2017 järjestetään Tampereella 9.-15.7.2017. Metsäkisakeskukset sijaitsevat Viitapohjassa ja Särkänperässä. Keskiviikkona 12.7. juostaan sprinttikisa kaupungin sydämessä Pispalassa.

Lisätietoja kotisivuilta 2017.fin5.fi sekä jwoc2017.fi.

Timo Ritakallio on ehdolla Suomen olympiakomitean puheenjohtajaksi 1.1.2017 alkaen.
Timo Ritakallio on nuorten MM-suunnistuksen suojelija.