Sinettiseurahaku avoinna 1.11.-31.12.

Sinettiseurat ovat aktiivisia ja kehityshaluisia lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja, joiden toiminta täyttää Valon ja Suunnistusliiton Sinettikriteerit. Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta.

Sinettiseurajärjestelmän tavoitteena on auttaa seuroja kehittämään seuran lasten ja nuorten toimintaa. Hakeutuminen Sinettiseuraksi auttaa seuraa pohtimaan, millainen seura se haluaa olla ja miten seurassa toimitaan lasten ja nuorten parhaaksi. Toimintaperiaatteet ja -tavat tehdään julkiseksi kaikille toiminnasta kiinnostuneille. Lasten ja nuorten toiminnan tueksi tarvitaan hyvin toimiva seurayhteisö, joka on lapselle hyvä ja turvallinen ympäristö kasvaa. Sinettikriteerit toimivat seuratoiminnan kehittämisen apuvälineenä.

Auditoinnit sinettiseuratoiminnan kivijalka

Sinettiseuratoiminnan kivijalka on säännöllisesti tapahtuvissa auditoinneissa, jotka varmistavat seuran Sinettilaadun. Sinettiseurat auditoidaan kolmen vuoden välein, uusi seuran kahden vuoden kuluttua. Auditointi on hyvä toimintatapa seuralle arvioida omaa tekemistä ja miettiä yhdessä auditoijien kanssa seuran kehityskohteita.  Auditointi on ennen kaikkea väline seuran kehittämisessä.

Miten sinettiseuraksi

Sinettitunnuksen saadakseen seuran on täytettävä sinettiseuroille asetetut Sinettikriteerit. Sinettiseurakriteerien täyttyminen arvioidaan seuran Suunnistusliittoon jättämän hakemuksen ja liitosta seuraan tehtävän auditointitilaisuuden perusteella.

Suunnistuksen hakumenettely ja hakulomake

Lue lisää sinettitoiminnasta Suunnistusliiton sivuilta ja Valon sport.fi -sivuilta.

Lisätietoja ja tarkempia hakuohjeita antaa Suomen Suunnistusliitossa Anneli Miettinen.